Counter Strike

Mégis elindulnak a kirúgott franciák! Kőkemény lesz már az EU Minor Closed kvali is


Megvannak a meghívott csapatok is az EU Minor selejtezősorozatának utolsó fordulójára. 16-ból csak nyolcan juthatnak tovább.

Ahogy a CIS Minor előtt láthattuk már, a Closed kvali 16 csapata Bo3 svájci csoportkörben mérkőzik egymással a 8 továbbjutó helyért. A selejtezőkből érkező együttesek már eddig is publikusak voltak, és a közelmúlt eredményei alapján lehetett sejteni a meghívottakat is.

Egyetlen nagy hiányzó lesz csupán, a DreamHack Summert megnyerő Imperial nem kapott meghívót.

EspiranTo és csapata még a világranglistán is előkelőbb helyen áll, mint a 8 meghívott közül 3. Sőt, a DreamHack győzelem során megverték az AGO-t és az OpTic-ot is, mégis ők kapták a meghívót.

A meghívott csapatok és a selejtezőből érkező együttesek névsora:

Az EnVyUs-balhé után tartottunk tőle, mi lesz a francia csapattal, ilyen közel a Majorhoz? Meglepetésre úgy döntöttek elindulnak, de ezt a lineupot még senki ne vegye készpénznek. Azt tudjuk, hogy Happy-vel senki nem akar már játszani, de bármikor beugorhat melléjük apEX, NBK vagy akár mixwell is. Valamint RpK is visszatérhet, szóval bőven van választási lehetőség az ex-EnVyUs számára.

A Majort ugyanis senki nem szereti kihagyni, és ha csak beugróként, de mindenki ott akar lenni. Ezzel növelve saját értékét, és megmutatni magát a többi csapatnak, egy esetleges igazolás reményében. Vegyük csak a legutóbbi Majort és seized példáját. Kispados volt a Na’Vi-nál, mégis elengedték a FlipSid3-hoz beugrónak. A Major után aztán ki is vásárolta a Gambit a kispadról.

Ugyanez várhat a G2 három kispadosára is: NBK, apEX és mixwell ha beugróként nagyot villant, akkor a G2 is könnyebben tudja eladni majd őket a Major után.

A jó szereplés azonban minimum egy Majort jelent, amit az EU Minoron mindig extrém nehéz kiharcolni. A fent látható 16 csapat közül ugyanis csak 8 jut majd a Minorra. Közülük pedig sak 2 jut majd ki a szeptemberi Majorra. Jelenleg lehetetlen megmondani, melyik két csapatnak van a legnagyobb esélye erre a bravúrra.

Ha tippelnünk kellene, mi azt jósoljuk megtörik a NiP átok és a nindzsák hosszú kihagyás után újra Majorra jutnak. Mellettük pedig az AGO-OpTic párosból kerül ki a másik továbbjutó, aki éppen jobb napot fog majd ki.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva