Counter Strike

Kiszivárgott: decemberben érkezik a dubaji CS:GO verseny, a BLAST Pro szervezi


Az Egyesült Arab Emírségek régóta szemezett már az esport világával, 2018 végén ismét belevágnak egy többmilliós tornával!

Kevesen tudják, de nem ez lesz Dubaj első CS:GO versenye. A város ugyanis 2015-ben már rendezett egy 250 000 dolláros, vagyis több mint 70 millió forintos versenyt. AZ ESL ESEA Dubai Invitational 2015 óta azonban nagy volt a hallgatás a Közel-Keleten.

Ezt a csendet áprilisban törte meg az Egyesült Arab Emírségek kormánya, amikor bejelentették a Dubai X-Stadium projektet.

A direkt esport versenyeknek otthont adó aréna ugyan csak 2020-ra készül el, de a versenyekkel nem akarnak tovább várni. Legalábbis a Finn Esport Szövetség által kiszivárogtatott infók alapján.

Ők ugyanis úgy tudják, 2018 decemberében, vagyis fél év múlva a BLAST Pro sorozat Dubajba látogat:

Ennél többet persze még senki sem tud a titkos projektről, vélhetően ez is csak véletlenül került ki. De ha a BLAST Pro korábbi állomásaiból indulunk ki, akkor itt is 250 000 dolláros díjazásra és 6 meghívott csapatra számíthatunk. Szeptemberben Isztambul, novamberben Koppenhága és decemberben Dubaj lesz az idei sorrend.

Most azokhoz szólnánk röviden, akik furcsállják a helyszínválasztást. XANTARES és Calyx, de akár w0xic és ISSAA óta mindenki pontosan látja, micsoda rejtett tehetségek lapulnak ezeken a területeken. Egy ilyen verseny plusz motivációt adhat a további fejlődésre, elindíthatja a siker útján a még csiszolatlan gyémántokat. Emellett persze a helyi CS:GO fanok is mélyebben elköteleződhetnek az espor tversenyek követése mellett, ha egy ilyen helyi rendezvényen életre szóló élményt szerez nekik 6 sztárcsapat. A szponzorokról, változatos helyszínekről és Dubaj mindenre kiterjedő kulturális törekvéseiről már nem is beszélve. Egy ilyen robbanásszerűen növekvő iparnak, mint az esport, az új helyszínek néha még többet is használnak, mint a már bejáratott területek újbóli megtalálása.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva