Counter Strike

A FACEIT feloldotta a FlipSid3 próbajátékosát a kitiltás alól, n0rb3r7 gyors kegyelmet kapott


A FACEIT nem indokolta döntését, egyszerűen csak levették a bant.

Pár napja már írtunk n0rb3r7-ről, a feltörekvő orosz tiniről, aki ban evasion miatt eltiltást kapott a FACEIT accountjára. A FlipSid3 próbajátékosa a gyanú szerint azért hozott létre egy új accountot, hogy elkerülje az eredeti felhasználói profil kitiltását.

A fiatal orosz játékos azonban nem hagyta magát, és nyilvánosság elé állt. Kijelentette, hogy sosem csalt, és alternatív accountja sincs, nyugodtan utánanézhet bárki. A biztonság kedvéért bejelölte a FACEIT-et is, hogy biztosan célba érjen az üzenet.

Természetes reakció, gondolhatnánk, hiszen minden csaló magyarázkodik. Mindenki próbálja tisztára mosni magát és meggyőzni a közvéleményt ártatlanságáról. De úgy tűnik n0rb3r7 nem ez a kategória, hanem a ritka kivétel, aki valóban ártatlanul lett kitiltva.

A FACEIT ugyanis 4 óra alatt reagált, utánanézett mindennek és végül levették róla a bant.

Több szempontból is kivételes a történet, hiszen az ilyen sztorik vége általában az, hogy marad a kitiltás, sőt újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. Ez történt az FPL-C győztes day0s esetében is. Az is lehet persze, hogy az oldal nem fektet kellő energiát a nyomozásba, és mivel nem találnak új bizonyítékot, marad az eredeti ítélet, vagyis a kitiltás. A FACEIT viszont ezúttal jelesre vizsgázott minden szempontból:

  • utána jártak a dolognak és megpróbálták felkutatni az alternatív accountot
  • gyorsan cselekedtek és a reklamálás után 4 órával már ítéletet is hoztak
  • javították saját hibájukat és feloldották a bant

A FACEIT ugyan nem indokolta a felmentést, nem árulták el mit találtak a kivizsgálás során. De ha feloldottak egy bant, vélhetően elég bizonyíték volt n0rb3r7 ártatlansága mellett, hogy ezt tegyék.

A FlipSid3 próbajátékosa tehát nyugodtan építheti tovább karrierét, és ha baválik a kezdőben, leválthatja markeloffot. 17 évesen hatalmas törés lett volna egy ilyen botrányba keverednie, ezúttal azonban Happy End lett a sztori vége!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva