PUBG

Csalásért = börtön? Kínában legalábbis így nyomják!


A kínai hatóságok elég keményen küzdenek a csalók ellen.

Azt már régóta tudjuk, hogy a kínaiak nem árulnak zsákbamacskát, kőkeményen kezelik a cheater, scammer problémát. Aki tolja a PUBG-t az tudja, hogy sajnos a játékban a csalók nagy része kínai, ezért ott különösen szükség van az odafigyelésre.A játék kínai disztribútora, a Tencent együtt dolgozik a helyi hatóságokkal, hogy megakadályozzák a cheaterek elszaporodását, egyenesen a fejlesztőkre csapnak le.

A kínai források már 141 olyan emberről számoltak be, akiket letartóztattak a hatóságok pont a PUBG cheatek készítése miatt.

A rendőrség már több, mint 200 készüléket foglalt le, amivel tevékenységgel kapcsolatba hozható. Ezek a laptopok, PC-k, mobiltelefonok mind-mind bizonyítékul szolgálnak a hatóságok számára.

A PUBG.qq információi szerint ezek a szervezetek naponta több ezer kínai jüen bevételre tesznek szert (ez pár tízezer forint). A Bloomberg  januárban 120 letartóztatottról tudott, áprilisban pedig további 15-ről számolt be a hivatalos közleményében a PUBG Corp.

Legfőképp a PC verzióhoz készítik a csalók a cheateket, mellékesen az sem ritka, hogy trójaival vagy más vírussal fertőzik meg a saját programjukat, ezzel így még több pénzt tudnak kisajtolni a felhasználóikból.

A Tencent a következőt nyilatkozta az ügyről:

“Ez egy soha véget nem érő harc, lehet hogy ma van egy nagyobb fogásunk, de lehet, hogy egész mást hoz a holnap.”

Egyébként nem az első eset, hogy Kínában cheat készítőket/scammereket kapcsoltak le, itt ugyanis elég kemény büntetés jár a hasonló visszaélésekért. Legutóbb 5,1 millió dolláros bírságot kaptak a cheat árusok.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva