Counter Strike

EspiranTo kispadra ültette magát, mert nem jön ki a csapat új irányítójával


A litván csodagyerek úgy érzi, kRYSTAL érkezésével meghalt a csapaton belüli jó hangulat. A 17 éves profi most új csapatot keres.

Pár hete volt csupán, hogy a DreamHack Summer versenyén csúcsra ért az Imperial ötöse. A fiatalokból álló európai mix úgy nyerte meg a versenyt, hogy egyetlen mapot sem veszítettek, pedig voltak kemény ellenfeleik:

1:0 a North és az AGO ellen, 2:0 a Gambit és az OpTic ellen.

A verseny MVP-je EspiranTo lett: 1.37-es ratingje és +41-es K/D aránya egyaránt rekord volt a versenyen. Ezek után mindenkit váratlanul ért a hír, hogy a litván csodagyerek hirtelen a kispadon találta magát.

A mindig jól értesült francia újságíró ezúttal sem tévedett. EspiranTo saját magát kérte a kispadra, kibékíthetetlen ellentét alakult ugyanis ki saját és az irányító játékfelfogása között. Másképp állnaka CS:GO-hoz és másképp képzelnék el a csapat játékstílusát is.

A dolgot EspiranTo saját oldalán tette tisztába, részletes magyarázatot adva a történtekre:

Saját magam kértem, hogy kispadra kerüljek, méghozzá az alábbi 4 dolog miatt:

  • A csapaton belüli jó hangulat meghalt, az AcilioN-kRYSTAL cserével.
  • Korábban sem akartam kRYSTAL mellett játszani, de megpróbáltam mert nem volt választásom. Ez pedig arra kényszerített, hogy változtassak a stílusomon, ami durván belerondított a pályán való eredményességembe.
  • Lehet, hogy kRSYTAL nem rossz IGL, de ebbe a csapatba biztosan nem illik.
  • Romlottak az online eredmények, a Minorra ki se jutottunk.

Most persze mindenki azt fogja gondolni, hogy a DreamHack Summer győzelem nem lehetett véletlen, igenis jó ez a csapat. Erre nagyon egyszerű válaszom van, azért nyertünk, mert felhúztam magam és megmondtam a coach-unknak, a saját fejem után megyek a versenyen. Nem érdekel mit mond kRYSTAL, milyen kört hív, vagy mit vár tőlem, én játszom a saját játékomat a saját stílusomban. Nyertünk is! Ezután hazaértünk és kezdődött minden elölről, sorra buktuk az online meccseket kRYSTAL miatt. Túlgondolja a köröket, noname csapatoktól kapunk ki, annyira túltiszteli őket.

Persze én sem vagyok tökéletes játékos, sok mindenért tartozom bocsánatkéréssel. Jó volt a srácokkal csapatozni, köszönet mindenért amit értem tettek. De úgy érzem tovább kell lépnek, remélem nekik is jól megy majd a továbbiakban.

Tiszta és egyértelmű eset, ahol az irányító és egy játékos összetűzésbe kerül. Eltérő véleményük miatt nem képesek eredményesen együtt játszani, és a csapat választás elé kényszerül. Úgy tűnik az Imperial kRYSTAL mellé állt, így EspiranTo úgy döntött, egy percet sem marad tovább a csapattal.

A 17 éves játékos ezzel a döntéssel akár a Majorra is kijuthat. Ugyanis ahogy ő maga is említette, az EU Minort csúnyán elrontotta az Imperial, így még a Zárt kvaliba se jutottak be. Így bármelyik Imperial játékos szabadon igazolható a Major csapatok számára, ha valaki lát fantáziát a 17 éves EspiranTo játékában.

Mondjuk a Virtus.pro? Esetleg a Cloud9? Kiadó hely van bőven.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva