Counter Strike

Csalással bukott le az Egyesült Királyság legmagasabban rangsorolt FACEIT játékosa


Pontszám alapján a világ egyik legjobb játékosa is lehetne, de valójában csak egy egyszerű csaló.

A FACEIT-en mindennap több ezer játékos nyomja a meccseket, értékes nyereményekért és az e-pénisz csúcsáért, a jó öreg ELO-ért. Sokra nem megyünk vele, de mutogatni nagyon lehet. Az ELO rendszer lényege, hogy egy statisztikákkal alátámasztott algoritmus mentén minden meccs után pontokat kapunk, vagy pontokat veszítünk saját ELO pontszámunkból. Ezáltal kerülünk feljebb vagy lejjebb a FACEIT ranglistáin az országonkénti és kontinensenkénti ranglistákon.

És hogy mennyire nem jelent semmit az oldalon gyűjthető ELO, azt most JAKEexe bizonyította be tökéletesen.

Statisztikái alapján az Egyesült Királyság legjobbja, megelőzve például a BIG-ben játszó smooyát vagy a compLexity-s dephh-et is. Mindkét játékos ott lesz a FACEIT Majoron, de ELO-ban a nyomába se érnek JAKEexe “sikereinek”. De mire megy vele, ha aztán csalás miatt két évig egy darab meccset sem játszhat.

Bizony, JAKEexe nem véletlenül tudott ilyen magas pontszámokig eljutni. A FACEIT viszont most elkapta, és csalás miatt bannolta accountját egy laza két évre. A srácban sosem volt esport törekvés, most már azt is tudjuk miért. Csak a PUG ment nála, azokból gyűjtötte az ELO-t, és nem meglepő módon rengeteget nyert.

68%-os winrate-je volt az itt töltött 3,5 év alatt. Az FPL-ben 70% a rekord.

Ha már FPL, természetesen JAKEexe is próbált bekerülni a FACEIT legmagasabb köreibe, de annyi esze azért volt, hogy az ottani meccseken ne kapcsolja be a csalást. Az utóbbi időben ugyanis több játékos is lebukott a reflektorfénybe érve, hiszen ha valaki FPL, vagy FPL-C közelébe kerül, egyből alaposabban a körmére néznek az adminok.

JAKEexe az FPL-C selejtezőkön tehát csak skillből játszogatott, de csalás nélkül sosem ment neki jól a játék. Rendre le is maradt ezekről a lehetőségekről, most már tudjuk miért.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva