Fortnite

A 10 éves fiú a mozgássérült egyedülálló anya összes pénzét Fortnite-ra költötte


Egy újabb történet a felelőtlenség és a Fortnite kapcsolatáról.

Sajnos nem az első eset, hogy a Fortnite megmutatta a “sötét oldalát”, ami igazából leginkább a gyermeknevelési hiányosságokra hívja fel leginkább a figyelmet. Persze nehéz mindig résen lenni, ezt Cleo Duckett is jól tudja, ugyanis a Wales-ben élő egyedülálló mozgássérült anya akkor jött rá, hogy mindössze 8 fontja maradt, amikor pénzt akart levenni a számlájáról.

“Amikor hazajöttem és megnéztem a vásárlási előzményeket, csak akkor jöttem rá, hogy mi is történt valójában.”

Cleo fia, Jayden-Lee 1193 fontot, azaz 433 ezer forintot költött el a játékra. Az anya állítása szerint a 10 éves fiú egyszerűen még túl fiatal ahhoz, hogy felfogja a pénz értékét.  A fiú tudta a kártyaadatokat, amikkel az Xboxon keresztül könnyedén bevásárolt a különféle V-Bucks csomagokból, amit aztán természetesen elvert különböző skinekre.

“Miután rájöttem, hogy mi történt, elmentem a bankba és elmagyaráztam nekik, hogy nem én költöttem el a pénzt, hanem a 10 éves fiam, aki nem tudja felfogni a pénz értékét sem, de nem voltak hajlandóak semmilyen alkuba belemenni, azok után hogy 20 éve vagyok a bankjuknál.”

A 46 éves két gyerekes anya mindössze 700 fontos segélyből kell hogy megéljen, emiatt rendkívül zaklatott volt a történtek miatt, ami pedig érthetetlen, hogy nem a fiát okolja, hanem a rendszert, ami miatt az engedélye nélkül vásárolhattak a bankkártyájával.

“Így most 5 napig pénz nélkül kell élnünk. Nem tudjuk kifizetni a számláinkat és élelmiszerre sincs pénzünk.”

Arra azért szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében érdemes a pénz értékére már fiatalkorban megtanítani a gyerekeket. A bankkártyát pedig jól elzárt helyre érdemes tenni mindig, na meg persze az sms értesítés is egy nagyszerű találmány, érdemes lehet élni ezzel a funkcióval is.

Éppen a hasonló esetek miatt vezette be a PEGI az új jelölését.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva