Fortnite

Vault történelem: egy év alatt hét távozó – Osztályozzuk az Epic Games döntéseit!


A Drum Gun kivétele kapcsán végignézzük az eddig vaultolt tárgyakat.

Tegnap távozott a játékból a Drum Gun, mely elég nagy port kavart a játékosok körében: a többség egyetértett, de alaposan meglepődtek.

Mi is leírtuk véleményünket a fegyverről tegnap (hogy miért kellett mennie), aki lemaradt volna az pótolhatja:

Rest in Peace Drum Gun! Két hónapig húzta a balanszolhatatlan fegyver

Ennek kapcsán végigmegyünk ma azokon a tárgyakon, melyeket vaultoltak a Battle Royale történelme során. Ha lemaradtál valamelyikről, vagy csak szeretnél nosztalgiázni, akkor tarts velünk!

1.Zapotron

Fortnite Gamepedia

Elektromos töltéssel működő lézer sniper (mely egyébként Save the Worldben máig elérhető), ami képes volt egy lövéssel végezni az ellenféllel. Nem tartották jó ötletnek egy ilyen fegyver játékban hagyását, így pár héten belül kivették – jó döntés született.

Játékon belül:

Vaultolva: 2017.09.29.

Érdemjegy: 5

2. Submachine Gun

Fortnite Gamepedia

Valentin nap előtt vették ki a játék első SMG-jét, amit sokan akkor meglepetten fogadtak, de azért volt rá szükség, hogy helyet csináljanak a többi fegyvernek is, illetve a Tactical és a Supressed mellett értelmetlen volt egy harmadikat bent hagyni.

Játékon belül:

Vaultolva: 2018.02.12.

Érdemjegy: 5

3. Smoke Grenade

Fortnite Gamepedia

Igen, tudjuk, hogy bőkezűen osztogatjuk az ötösöket, de alapvetően jó munkát végez az Epic Games: ritka az elhamarkodott döntés. A füstgránát majdhogynem totálisan haszontalan fegyver volt, kb senki nem használta – egyszerűen nem ért meg egy slotot.

Játékon belül:

Vaultolva: 2018.04.11.

Érdemjegy: 5

4. Crossbow

Fortnite Gamepedia

Végtelen tölténnyel rendelkezik és még halk is? Elég OP-nak hangzik! Mellé viszont relatíve alacsony sebzés társult, illetve annyira nem volt könnyű találni sem vele. Jogos volt a vault, de egy nagyon picit sajnáljuk, mert egyedi és nem teljesen haszontalan fegyvertől búcsúztunk, így nem tudjuk beírni az ötöst.

Játékon belül:

Vaultolva: 2018.05.01.

Érdemjegy: 4

5. Tactical SMG

Fortnite Gamepedia

Ez bizony karó Mr. Epic Games. Kétségtelen tény, hogy (részben) a Shotgun nerfek miatt előtérbe került a fegyver, de teljesen értelmetlen volt kivenni, majd berakni helyette egy másik SMG-t.

Erről anno írtunk bővebben, melyet IDE kattintva elolvashattok. A statisztikából is látható, hogy majdnem ugyanolyan erősségű fegyverre cserélték, funckióban is teljesen ugyanazt töltöttbe be. Kivették a játékosok egyik kedvenc fegyverét, ráadásul mindenféle előzmény nélkül – elégtelen!

Játékon belül:

Vaultolva: 2018.06.27.

Érdemjegy: 1

6. Revolver

Fortnite Gamepedia

Sosem találta meg igazán helyét a játékban: tavasszal a Shotgun meta árnyékában élt, nyáron pedig az SMG-k tették (minimum) másodhegedűssé. Nem állítanánk, hogy haszontalan fegyver volt, csak egyszerűen mindig akadt jobb opció a játékban.

Játékon belül:

Vaultolva: 2018.09.06.

Érdemjegy: 5

7. Drum Gun

Fortnite Gamepedia

Gyakorlatilag nem telt el meccs anélkül, hogy a játékosok nagy része ne törekedett volna arra, hogy felkapjon egy Drum Gunt: OP volt a fegyver.

Miért adtunk mégis hármast a vaultra? Mert sokak kedvence volt ennek ellenére, így az Epic Games helyében egyrészt előre figyelmeztettük volna a játékosokat (hogy elbúcsúzhassanak), másrészt LTM exkluzív fegyverré avanzsáltuk volna – így aki szórakozni akar, annak továbbra is van esélye használni, a kompetitív szellemű játékosoknak viszont nem kellett volna többé szembenézni a balanszolhatatlan fegyverrel.

Játékon belül:

Vaultolva: 2018.09.11.

Érdemjegy: 3

Akár ilyen formában is viszont láthatnánk a régi tárgyakat:

Vault Drop – Egy ilyen bővítésnek igazán örülnénk!

Összességében jó munkát végez az Epic Games: hibák mindenhol vannak, de többségében jó döntések születtek.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva