Fifa

Most már nem kérdés: az EA Sports szándékosan távolította el C. Ronaldo képét


Ők is igyekeznek elhatárolódni a Juventus játékosának botrányától.

Néhány nappal ezelőtt sokaknak feltűnt, hogy az EA Sports lecserélte a FIFA hivatalos Twitter-oldalának borítóképét, melyen most már nem látható Cristiano Ronaldo arca. Akkor még csak feltételezni lehetett, hogy a portugál futballista botránya állhat a háttérben, mostanra azonban lényegében már biztosra vehetjük mindezt…

Hogy miért ennyire biztos? Egyrészt azért, mert az EA Sports most már a saját oldaláról is levette a portugál arcképét: az alábbi screenshoton jól látható, hogy kicserélték a FIFA 19 borítóját, ami azt egyetlen jelenleg a felhozatalból, amin nem egy sportoló pózol – több mint gyanús.

Másrészt maga a kiadó is megszólalt az ügyben. Az EA Sports egyik szóvivője így nyilatkozott az ügyről a Eurogamer stábjának:

“Láttuk a Cristiano Ronaldo elleni vádakról kapcsolatos jelentést. Emiatt szigorú figyelemmel követjük a helyzetet, miután a borítóinkon látható sportolóktól és nagykövetektől elvárjuk, hogy az EA által képviselt értékekkel összhangban viselkedjenek” – mondta a szóvivő.

Konkrétan tehát nem mondott semmit, ám a sorok közül egyértelműen kiolvasható, hogy amíg nem bizonyosodik be a Juventus játékosáról, hogy tényleg ártatlan, addig inkább elhatárolódnak tőle.

A hírek szerint Ronaldót egy amerikai nő, Kathryn Mayorga perelte be, aki azt állítja: a portugál sztár 2009-ben megerőszakolta egy Las Vegas-i hotelszobában, majd később lefizette őt, hogy csendben maradjon. CR az ügy következtében nem is kapott meghívót a portugál válogatottba a következő mérkőzésekre, illetve egy másik komoly partnere, a Nike is aggodalmát fejezte ki, akik – az EA Sports-hoz hasonlóan – szintén úgy nyilatkoztak, hogy figyelemmel követik az eseményeket. Mi is így fogunk tenni – ha a FIFA 19 kapcsán történik bármi változás, arról mindenképpen szólni fogunk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva