Tech

Beégett az Intel: A tesztelők elismerték, hogy az új i9-9900K alig gyorsabb a Ryzennél


Végre kiderült, hogy mit is tud az Intel legújabb csúcsprocesszora.

Korábban írtunk róla, hogy az Intel egyedül a Principled Technologies számára engedélyezte az i9-9900K teszteredményeinek a publikálását. Ebben a tesztben pedig súlyos ferdítések láttak napvilágot, ugyanis azt állították, hogy a konkurens AMD legerősebb processzorához képest, akár 50%-kal jobb lehet az új i9. Emiatt természetesen rengeteg kritikát kapott a PT, hiszen a korábban kiszivárgott tesztekből teljesen más eredmények láttak napvilágot és már csak a 8700K eredményeiből sejteni lehetett, hogy valami nincs rendben. Ezt követően a Gamers Nexus ellátogatott a tesztelő Principled Technologies-hoz és feltettek pár kérdést a tesztelési metódussal kapcsolatban.

Itt olyan érthetetlen válaszokat kaptak, ami a PT számára is kellemetlen lehetett, ugyanis rávilágítottak arra, hogy a teszteredmények korántsem tekinthetőnek hitelesnek. Itt olyanokról van szó, mint például a Ryzen a gyári hűtővel ment, ráadásul csupán 4 magot engedtek futni, míg az Intel kapott egy jókora darab egyedi hűtőt és még finomhangolták is a BIOS-ban hozzá.

Ezt követően újból megvizsgálták a játékok alatt az AMD processzorokat, amiket Creator módban futtattak a korábbi Game mode helyett, így mind a 8 mag használatban volt, az eredmény pedig egyből jócskán megváltozott. Még mindig az Intel i9-9900K van az első helyen, ezzel elnyerve a legerősebb gaming processzora címet, ám csupán 12,3%-kal hagyja le az AMD Ryzen 7 2700X-ét, emellett az i9 ára 66%-kal magasabb.

Az Intel így elég kellemetlen helyzetbe jött, de azért próbálták menteni a menthetőt:

“A tech közösség visszajelzése alapján megkértük a Principled Technologies-t, hogy végezzenek el újabb teszteket és arra is kértük őket, hogy még pontosabban definiálják a tesztelési körülményeket. Az eredmények ismételten bebizonyították, hogy az Intel i9-9900K a világ legjobb gaming processzora. Köszönjük, nekik hogy megtették az újbóli méréseket!”

Október 19-én pedig várhatjuk a független oldalak tesztjeit, ugyanis ekkor fog lejárni az NDA.

Forrás: Principled Technologies

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva