Hearthstone

Játsszátok, amíg még lehet! Íme Apxvoid #1 Legend Tempo Mage paklija


Avagy íme a deck, amit a legérzékenyebben fognak érinteni a nerfek.

A frissen bejelentett balansz változásokat sok pakli meg fogja érezni, ami betudható a Giggling Inventor óriási népszerűségének, a legnagyobb vesztes azonban egyértelműen a Tempo Mage lesz, köszönhető a Mana Wyrm nerfjének.

Nem kérdés, hogy a deck legfontosabb alapkövéről van szó, hiszen ez az egyetlen 1-drop a pakliban. Pótolni pedig a viszonylag egyedi képességének hála nem nagyon lehet – nem véletlen, hogy az évek során a Hearthstone-on belüli hógolyó-effektus egyik legfőbb szinonimájává vált ez a lap. Lényeg a lényeg: nélküle óriásit gyengül a pakli, hiszen ez volt az első körök nyomásgyakorlásának első számú eszköze.

Aki szeretné még egyszer utoljára megpörgetni a Mana Wyrmöt a nerfek előtt, annak Apxvoid pakliját ajánljuk. A kanadai Mage-specialista néhány nappal ezelőtt az alábbi listával mászott le #1 Legendig.

Apxvoid Tempo Mage paklija
AAECAf0EBHGi0wLv8QLu9gINuwKVA6sEtATmBJYF7AXBwQKYxAKP0wL77AKV/wK5/wIA

Hogy mekkora veszteség lesz a Mana Wyrm, az jól érződik a listán is, hiszen a sebzések első számú forrásai maguk a lények. A spellek ilyen értelemben másodlagosak, hiszen elég sokszor fogjuk arra használni őket, hogy bevédjük a boardunkat – az olyan kártyákat, mint a Fireball persze szívesebben lőjük arcra, de simán adódhat olyan szituáció, amikor egy sokat sebző varázslattal is jobban megéri trade-elni, mert hosszú távon több sebzést tudunk átvinni a minionokkal.

A mulligan során elsősorban a Mana Wyrm, Arcanologist, Kirin Tor Mage hármast érdemes keresni, de az olcsó spellek is nyugodtan maradhatnak kezdőkézben, ha már van melléjük Mana Wyrm vagy Sorcerer’s Apprentice. A mulligan szempontjából fontos lap még az Aluneth is, amit sokszor érdemes megtartani, hiszen az irdatlan mennyiségű laphúzás a középjátéktól felfelé gyakran egyet jelent a győzelemmel, ha azonban aggro ellenfelet sejtünk (Rogue, illetve Warlock főleg), akkor inkább keverjük le.

Hogy mekkora veszteség lesz a class számára a Mana Wyrm gyengülése, azt jól mutatja az is, hogy jelenleg ez az egyetlen igazán jó Mage deck a metában. Ráadásul a kezdő játékosok számára is rossz hír a változtatás, hiszen az egyik legolcsóbban összetehető koncepcióról van szó – a fenti verzió is kijön 5200 dustból, de a két Legendary lap nélkül is simán lehet menetelni a deckkel az alacsonyabb szinteken. Meglátjuk, mit tartogat majd a decemberi kiegészítő a Mage számára…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva