Counter Strike

Ebből még simán lehet továbbjutás! HellRaisers vs. svéd elit – 3:1


Az ESL Pro League hajrájába jó eredménnyel fordult a HellRaisers, idén is meglehet a LAN döntő DeadFox-éknak.

Az ESL Pro League több héten keresztül zajló csoportköre lassan a végéhez közeledik. Az európai mezőnyben 14 induló közül 7 jut tovább a LAN döntőre, az előző évek alapján ehhez nagyjából 39-42 pont szükséges.

  • Season 5: FaZe (42 pont)
  • Season 6: G2 (39 pont)
  • Season 7: HellRaisers (39 pont)

Már most is vannak olyan csapatok, akik ezzel a 39 ponttal számolva biztosan ott lesznek a Season 8 döntőjében. Az Astralis (55 pont), Na’Vi (50 pont) és a BIG (44 pont) papíron már továbbjutottak az európai mezőnyből. Utánuk azonban vadul számolgatniuk kell a csapatoknak, vannak akik jobban állnak, akadnak akiknek necces lesz a hajrá.

A HellRaisers viszont a svédek elleni menetelésnek köszönhetően kifejezetten kényelmes helyzetbe hozta magát.

A fnatic ellen ráadásul duplázni tudtak! Mirage-t 16:5-re behúzták még úgy is, hogy ők kezdtek a CT oldalon, Cache-t pedig 16:13-ra nyerték meg. Eztán jött a NiP, akiktől Infernón ugyan kikaptak 7:16-ra, de Mirage itt is simán meglett, 16:11-re nyertek DeadFox-ék.

Ezzel a HR 14 meccs után 21 ponttal áll a tabella közepén. 12 meccsük van még hátra, amiből legalább 6-ot meg kellene nyerniük a 39 pontos álomhatárhoz. Elnézve leendő ellenfeleiket erre bőven megvan minden esély:

AGO, Windigo, Space Soldiers, Heroic, G2 és Na’Vi a felhozatal.

Egyedül s1mple-ék ellen lesz nehéz akár 1 mapot is lehozni a kettőből. A Space Soldiers, Heroic és G2 ellen simán érik minimum az 1:1-es pontosztozkodás. Az AGO és a Windigo, a csoportkör eddigi két utolsó szereplője ellen pedig bőven jöhet a 2:0, ha pedig így lesz az már nem is csak 39, hanem 42 pontot jelenthet.

Ha tehát a HR csak annyit csinál mint eddig, és ugyanannyi meccset nyer, mint veszít, megint bejuthatnak a LAN döntőbe.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva