Hearthstone

Amikor már semmi nem jó: még az új mobilos pakknyitásba is belekötöttek a játékosok


A Blizzard csak jót akart, de úgy tűnik, vannak olyanok, akik ezzel is elégedetlenek.

Hétfő este megérkezett a legújabb patch a Hearthstone-hoz, ami a mobilos játékosok többségének rendre egy kisebb tortúrával ér fel mostanában. Ugyanakkor – a bugfixek, illetve az egyéb újdonságok mellett – egy egészen hasznos kényelmi funkció is érkezett a frissítésben, amiről külön egyáltalán nem tett említést a Blizzard…

A mobilos verziókban némileg megváltozott a pakknyitás folyamata az eddigiekhez képest:

A korábbiakban érintéssel lehetett felfedni az egyes kártyákat, most azonban már automatikusan megfordulnak, ha a képernyő közepére kerülnek – vagyis egyetlen suhintással el lehet intézni magát a bontást.

Emellett már előre látszódnak a ritkaságok is – régebben ez is máshogy volt, hiszen csak az a hátlap világított, amelyik a képernyő közepén volt. Íme egy screenshot, ami az új változatot mutatja:

Hogy miért jó ez? Nos, leginkább azért, mert mostantól sokkal kényelmesebben és gyorsabban lehet pakkokat bontogatni mobilon, ami különösen akkor hasznos, ha nagyobb mennyiségű csomagot szeretnénk egyszerre kinyitni. Márpedig a 100 millió Hearthstone-játékos között rengetegen vannak olyanok, akik csak és kizárólag mobilon játszanak – nekik például nincs más választásuk akkor, amikor megjelenik egy új kiegészítő, és ki kellene bontani egymás után több tucat kártyapakkot.

Alapvetően tehát egy kényelmi funkcióról van szó, mégis vannak olyanok, akik elővették a Blizzardot a változtatás miatt. Egyesek ugyanis azt kifogásolják (íme egy példa), hogy ezzel a fejlesztők kinyírták a bontás “rituálé” jellegét, hiszen mostantól már csak előre meghatározott sorrendben, balról jobbra lehet megnézni a lapokat. Vannak azonban olyanok, akik úgy szeretik megnézni a kártyákat, hogy először a Common lapokkal kezdik, majd ritkaság szerint a legjobb(ak)at hagyják a végére. Nos, ez utóbbira mostantól valóban nincs lehetőség…

Felmerült persze, hogy miért nem lehet ki-bekapcsolhatóvá tenni az automatikus nyitást. Valójában azonban annyira apró dologról van szó, hogy egyértelmű túlzásnak tűnik a fennakadás ezen a változtatáson – inkább örüljünk az extra kényelemnek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva