Counter Strike

Auto-buy, faltisztítás, kézváltás – a leghasznosabb CS:GO bindek (2. rész)


Időt spórolunk és biztonságosabbá tesszük játékunkat, ha ezeket a kombinációkat előre beállítjuk.

A bindek lényege, hogy bizonyos játékbeli funkciókat (vásárlás, console parancs) egy gombbal helyettesítsenek. Ezek továbbgondolása a script, mely több billentyű együttes lenyomását egyetlen gombbal váltja ki.

Ezek az egyszerűsítések lehetővé teszik, hogy ne kelljen folyamatosan a billentyűzetet püfölni, elég lenyomni 1-2 gombot a kívánt hatáshoz. A bindek versenyen is engedélyezettek, a scriptek viszont versenyeken már tiltottak.

Ezeket a bindeket az autoexec fájlba érdemes betenni, így minden indításnál automatikusan betöltődnek.

Az első részben többek között a Jumpthrow, C4 drop és Fake flash volt a főszerepben:

6. Speciális “gránát-célkereszt”

>bind “x” “toggle cl_crosshairsize 4 1000”

Egyesek célkersztje csupán egy pötty a képernyő közepén, másoknak apró kereszt. A gránátok precíz dobásához, főleg még kezdőbb szinteken, segíthet egy direkt nagyobb célkereszt. Ezzel a binddel a gránát dobás idejére speciális, nagyobb célkeresztet varázsolhattok, ami segíti a dobás. Egy gombnyomással bekapcsolható, a dobás után ugyanígy kivehető.

7. Tisztítás

>bind “SHIFT” “r_cleardecals”

A falra fröccsent vér gyakran átveri a szemet, és ellenfélnek hisszük a vérfoltokat. Rosszabb esetben vérfoltnak hisszük az ellenfelet, nem látjuk fejét a falra száradt nyomoktól és simán lelőnek minket. Erre való a tisztító parancs, ami egy gombnyomással letakarítja a falak zavaró szennyeződéseit.

8. Kézváltás

>bind “y” “toggle cl_righthand”

Egyes szögekből bizonyított tény, hogy jobb a bal kézbe fogni a fegyver. Más pozíciókból pedig a jobbkezes tartás az eredményesebb. Ha ezeket megtanuljuk, és könnyedén tudunk váltogatni a két kéz között, jobb szögtartásokat kapunk saját játékunkban.

9. Auto-Buy

>bind “F1” “buy p250; buy vest; buy flashbang”

A kör eleji vásárlás alatt, ha egérrel próbálunk kattintgatni, biztosan kicsúszunk az időből. Ha gombokkal megyünk végig a felszerelésen, benne van a félrenyomás esélye, amivel az egész kört romba dönthetjük. Minden fegyvernek saját kódneve van a játékban, amiket egy gombra is tehetünk. A fenti kombináció például egy gomb lenyomásával vesz nekünk egy P250-et, kiskevót és egy vakítót.

Íme az összes fegyverhez tartozó kód, állítgassátok kedvetekre a különböző szetteket.

10. Konfig mentése

>host_writeconfig “cfg_neve”

Ha már megvannak a bindek, és a tökéletes beállítások, érdemes elmenteni őket, hogy legközelebb se kelljen egyenként beírni mindent. A fenti console parancs az általunk megadott névre menti el a beállításokat, amit aztán bármikor előhívhatunk. A console-ba a mentés után bármikor beírjuk, hogy exec “cfg_neve” és máris ott terem minden beállításunk egyszerre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva