Hearthstone

Ezek eddig a “legnépszerűbb” lapok a Rastakhan’s Rumble-ből


A használati arányt tekintve egyelőre nem aratnak az új kártyák.

Egy hete elérhető már az új Hearthstone kiegészítő, a Rastakhan’s Rumble, és bár a meta valamelyest megváltozott, azt nem mondhatjuk, hogy tombolnának a vadonatúj koncepciók és a frissen megjelent kártyák – többnyire a már ismert paklik jönnek szembe kisebb módosításokkal, sőt, sok deck új lapok nélkül is ugyanolyan jól működik, mint eddig.

Hogy mennyire jelentéktelen egyelőre a Rastakhan, azt jól mutatja, hogy a 25 legnépszerűbb kártya között csak egy új lap található: a Zul’jin. De akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha nagyobb merítést nézünk, hiszen az első 100-ba is csupán 9 új lap fér be a HSReplay statisztikái alapján.

A Rastakhan legtöbbet használt lapjai

  1. Zul’jin – 14.8% (16.)
  2. Baited Arrow – 11.0% (27.)
  3. Jan’alai, the Dragonhawk – 8.3% (44.)
  4. Daring Fire-Eater – 8.0% (45.)
  5. Pyromaniac – 7.0% (60.)
  6. Raiding Party – 7.0% (61.)
  7. Flash of Light – 5.3% (95.)
  8. Shirvallah, the Tiger – 5.2% (97.)
  9. Oondasta – 5.2% (98.)
  10. Blast Wave – 4.9% (113.)

(Lap / Használati arány / Helyezés az abszolút rangsorban)

Érdemes megnézni azt is, hogy az egyes class-ok esetében mi a helyzet. Az alábbi számok azt mutatják, hogy az adott class-on belül a paklik hány százalékában szerepel a három legnépszerűbb lap.

A legtöbbet használt lapok a class-okon belül

Druid

Hunter

Mage

Paladin

Priest

Rogue

Shaman

Warlock

Warrior

Jól látható, hogy a class-okon belüli arányt vizsgálva sem tobzódnak az új lapok: a “legkihagyhatatlanabb” új kártya a Jan’alai, the Dragonhawk 66.6 százalékkal, de a legnépszerűbb lapok nagy része jócskán 50 százalék alatt van.

Ezen számok alapján egyelőre azt mondhatjuk, hogy a Rastakhan’s Rumble megindult a The Witchwood és a The Boomsday Project által kitaposott nem túl dicső úton, vagyis ha nem lesz komoly változás, akkor mire letisztul a meta, addigra jó eséllyel alig pár lap fog csak megragadni az új kiegből. Ebben az esetben pedig a tavaszi rotáció hozhatja meg az igazi forradalmat…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva