Tech

Az Nvidia bemutatta a legjobb ár/érték arányú RTX kártyáját- Íme az RTX 2060


Végre egy jó árú RTX érkezett a portfólióba!

Az RTX sorozatra rengetegen panaszkodtak, ami nem csoda, hiszen borzasztó ár/érték aránnyal rendelkeznek, ráadásul a remek 10-es szériához képest alig javult a teljesítményük. Az Nvidia is érzi, hogy ez most nem igazán jött be, épp ezért árazhatták ilyen kellemesen az RTX 2060-at, amit ma mutattak be a CES 2019-en.

A kártya | Forrás: Nvidia

Ezt a kártya is tudja a valós idejű ray tracing technológiát, az erejére pedig nem lehet panasz, ugyanis maga az Nvidia is A GTX 1070 Ti felé pozicionálta. Nagyjából GTX 1080-as teljesítményre kell számítani, bár a kiszivárgott tesztek szerint egyelőre elég hullámzó a teljesítménye.

Nem lesz gyenge! | Forrás: Nvidia

A kicsikét 1920 CUDA maggal, illetve 6 GB GDDR6-os memóriával szerelték, ami 192 bites interfészen, 14 Gbps maximum sebességgel kommunikál a GPU-val. Az Nvidia-féle Founders Edition 1365 MHz-es alapórajelen üzemel, ami jó esetben 1680 MHz-ig emelkedik a Boost 4.0 technológiának köszönhetően. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy tényleg érkeznek-e az olcsóbb variánsok, ahogyan azt a korábbi pletykákból hallhattuk, de könnyen lehet, hogy nem akart ellőni mindent egyszerre az Nvidia CEO-ja, Huang Zsen-hszün.

A bemutatón | Forrás: Techpowerup

Az új kártya január 15-én érkezik a boltok polcaira, az ajánlott ára pedig 349 $ lesz, azaz 98 500 Ft, ami nálunk a 27%-os áfa miatt könnyen lehet akár 125 ezer forint is. Ám ebben az esetben is teljesen jó vétel lehet, hiszen egy GTX 1080 szintű kártyát kapunk ennyiért.

Az RTX generáció specifikációit itt találjátok:

A specifikációk | Forrás: videocardz

Az biztos, hogy nem az RTX 2060-nal fogunk bekapcsolni minden létező RTX effektet, de ezért az árért cserébe annyira nem esik zokon, főleg ha azt nézzük, hogy mennyire gyerekcipőben jár még a technológia. A 160 Wattos fogyasztása teljesen baráti, nem ez fogja felfűteni a gépünket, az biztos! Az olcsóbb GDDR5-ös memóriával szerelt verziók még érdekesek lehetnek, persze akkor ha megfelelő árcédula is társul mellé.

A kiszivárgott RTX 2060 teszteket láttad már?

Ez lehet az eddigi legjobb vétel! – Minden kiszivárgott infó az RTX 2060-ról

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva