Tech

Teljes a káosz: 6 különböző RTX 2060 modell érkezhet hamarosan


Ember legyen a talpán, aki mindent fejben fog tudni tartani!

Az Nvidia ismét rendesen megkavarja a nevezéktant, ahogyan azt a GTX 1060-nal is tette korábban. Most viszont az RTX 2060 van terítéken, amely megjelenése úgy néz ki, hogy egyre közelebb van. A korábbi hírek szerint a cég meg akarta várni, amíg kifogynak a GTX 1060-as készleteik, a cél természetesen profitmaximalizálás, ahogyan azt már megszokhattuk a zöldektől. A legutóbbi pénzügyi jelentések miatt viszont könnyen lehet, hogy némileg előrehozzák az új széria megjelenését, főleg amíg az AMD kezében nincs semmiféle ütőkártya.

A legújabb információk szerint 6 különböző RTX 2060 érkezhet, a legfőbb különbség a rászerelt memóriamodulok jelentik majd.

A videocardz információi szerint 6, 4 és 3 GB memóriával szerelt példányok várhatóak, ráadásul a memóriasebesség is különbözhet bizonyos típusok esetén. Választhatjuk a jelenleg népszerű, ám átlagos GDDR5-ös verziókat, de némi felárért cserébe akár GDDR6-os típusokra is beruházhatunk majd a lap értesülései szerint. Várhatóan a memórián kívül lesz némi különbség a típusok között, a 3 GB-os verziók például nagy valószínűséggel kevesebb CUDA maggal fognak rendelkezni, ahogyan a GTX 1060 esetén láthattuk, ez némileg alacsonyabb teljesítményt is jelent.

A Gigabyte portfóliója már ki is szivárgott, ami hat különböző RTX 2060-at tartalmaz. Ez még nem minden, ugyanis a 12 nm-es “TU106” chipek is különbözőek, elérhetőek az “A” és a “non-A” jelzésű verziók, amit a nagyobb társaik esetén láthattunk már. Ez azt jelenti, hogy csak az egyes – az Nvidia által előre kiválogatott – verziók tuningolhatóak, ezeket a chipeket természetesen drágábban kínálja a gyártó.  Tehát 12 különböző RTX 2060 chip érkezik várhatóan a piacra hamarosan. Az árak egyelőre kérdésesek, de az előzetes becslések szerint 100 ezer forint felett várhatóak az új kártyák.

Forrás: videocardz

Ezt láttad már?

A Valve bemutatja: 2018 Steam legjobbjai

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva