Hearthstone

Rossz lapot nerfelt a Blizzard? 3 hét után ismét az Odd Paladin a legerősebb pakli


Csak rövid távon sikerült visszafogni az elmúlt egy év legjobban teljesítő koncepcióját.

Jókora meglepetést okozott nemrégiben, amikor is a Blizzard nem sokkal a Rastakhan’s Rumble megjelenése után bejelentette a legújabb nerfcsomagot, hiszen korábban még nem volt példa arra, hogy a fejlesztők ilyen hamar közbeavatkozzanak. Ráadásul igen drasztikus változtatásokról volt szó, hiszen a Wild Growth és a Nourish gyengítése a mezőny legvégére küldte vissza a Druidot, a Saronite Chain Gang módosításával a Shudderwock Shaman is kikerült a metából, de hasonló mondható el a Kingsbane Rogue-ról is, mely a Leeching Poisont veszítette el. És akkor még ott van az ötödik lap, a Level Up! is…

 

Mióta a Baku the Mooneater megjelent a The Witchwoodban tavaly áprilisban, az Odd Paladin azóta szerves része a Hearthstone metának – sőt, ebben a szűk egy évben a leghosszabb ideig ez a pakli ült a csúcson a győzelmi arányokat tekintve. A többség azon a véleményen volt, hogy a Level Up! kiesésével ez az uralkodás véget ér, és az első napokban tényleg úgy tűnt, hogy a Paladin-rajongók jobban teszik, ha valamelyik másik típus felé fordulnak. Hamar kiderült azonban, hogy az aggodalom felesleges volt:

három hét elteltével ismét ott tartunk, hogy az Odd Paladin a legerősebb pakli a metában.

A VS legutóbbi meta jelentésében már az Odd Paladin szerepel a legmagasabb győzelmi aránnyal, de ugyanez látható jelenleg a HSReplay oldalán is.

Kép: HSReplay.net

Az nem volt kérdés, hogy az Odd Paladint gyengíteni kell, nagyon úgy tűnik azonban, hogy a Blizzard rossz fogát húzta ki a paklinak. Hiába volt nagyon erős ugyanis a Level Up!, az már a nerfek előtt is egyértelműen látszott, hogy az igazi probléma nem ez, hanem a Baku the Mooneater által adott felturbózott Hero Power, a The Silver Hand. A burst potenciálból így némileg veszített a pakli, ám azon ellenfelek, amik hosszú távon nem bírják a hősképesség által biztosított folyamatos terülést, azok továbbra is ugyanúgy meg vannak lőve.

Már az előzetes javaslatok között is rengeteg helyen szerepelt, hogy valójában a Baku Hero Powert kellene módosítani a Paladin esetében – mondjuk úgy, hogy nem két darab 1/1-es Recruitot termel, hanem egy darab 2/2-est. Azt persze nem tudhatjuk, hogy ez jobb helyzetet eredményezett volna a mostaninál, vagy sem, az azonban tisztán látszik, hogy a Level Up! gyengítése hosszú távon nem igazán hatotta meg a paklit. Ami pedig ennél is fontosabb: a Baku the Mooneater egészen jövő tavaszig ott lesz a Standard metában. Emiatt nem lepődnénk meg azon, ha az Odd Paladin előbb-utóbb egy második nerfbe is beleszaladna…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva