Hearthstone

A Blizzard szerint a Baku, a Genn és a Barnes a három legproblémásabb lap, az OTK deckeken is gyengítenének


Dean Ayala elárulta, hogy mi van jelenleg a leginkább a fókuszukban.

A Hearthstone egyik vezető dizájnere, Dean “Iksar” Ayala nemrégiben a Value Town adásában vendégszerepelt, ahol több érzékeny téma is előkerült a meta aktuális állapota kapcsán. Iksar válaszaiból pedig néhány óvatos következtetést le lehet vonni arra vonatkozóan, hogy mire is számíthatunk a közeljövőben.

Alig két napja csupán annak, hogy életbe léptek a legutóbbi nerfek, ez azonban még nem jelenti azt, hogy most egy jó ideig biztosan nem lesz hasonló változtatás – a Blizzard fejlesztői nemrég le is nyilatkozták, hogy szeretnének az eddiginél sűrűbben és gyorsabban közbeavatkozni, ha problémásnak ítélik meg a metát. Peter Whalen már akkor elismerte, hogy a Baku the Mooneater és a Genn Greymane meglehetősen problémás lapok, most pedig Iksar is ráerősített erre:

az interjúban elmondta, hogy a Genn, a Baku, illetve a Wild módot terrorizáló Barnes az a három lap, amit erősen vizsgálnak jelenleg.

Konkrét terveket persze nem említett, maga a kijelentés azonban elég sokat sejtet, úgyhogy egyre kevésbé lenne meglepő, ha a közeljövőben változtatnának az említett kártyákon.

A túlságosan erős lapok mellett szóba került a meta egy másik aspektusa is, nevezetesen a különféle kombó és OTK deckek, melyek nagyobb virágkorukat élik jelenleg, mint eddig talán bármikor a játék történetében. Azt Iksar is belátta, hogy ez nem feltétlenül jó így ebben a formában:

ő is elismerte, hogy jelenleg túl sok OTK pakli van a metában.

Éppen ezért elárulta, hogy mindenképpen szeretnének a jövőben is olyan kártyákat alkotni, melyeket be lehet vetni ellenstratégiaként az olyan paklikkal szemben, melyek kifejezetten 1-2 lapra támaszkodnak. Példaként a Dirty Rat jött elő, és Iksar ennek kapcsán igencsak sokat sejtetően azt mondta, hogy a közeljövőben is várható valami hasonló.

Konkrétumokba nyilván nem szeretett volna belemenni a vezető dizájner, ám ha a Blizzard és a fejlesztők eddigi kommunikációját vesszük alapul, akkor igen nagy az esély egy Baku + Genn + Barnes nerfre, illetve egy Dirty Rat-utódra a közeljövőben. Türelmetlenül várjuk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva