Fortnite

Láma oltárokat pakolna a pályára Ninja – Ő is az Apexből merítene az Epic helyében


Ha már a játék legnagyobb alakja is ezt kívánja, akkor bizony hónapok kérdése és érkezik a mechanika a Fortnite-ba is.

Ugyan az Apex Legends már az első néhány napban csillagászati számokat produkált, s azóta is stabilan dübörög a piacon, az Epic Games Battle Royale-ját, a Fortnite-ot még egy ideig biztosan nem dönti le a trónjáról.

Ehhez persze a kiadó odaadó munkája is kelleni fog, a Fortnite legnagyobb erőssége ugyanis az, hogy hétről hétre képes megújulni, ezzel folyamatosan növelve a játék szavatosságát. Ninja, a világ legnézettebb Fortnite streamere meg van arról győződve, hogy a Fortnite még jó ideig meghatározó játéka lesz a Free to Play piacnak, főleg akkor, ha képes tanulni a konkurencia sikereiből.

Respawn Beacon az Apex Legends-ben – EA; Respawn

Az Apex Legends egy kiváló FPS Battle Royale, ám összességében nem váltaná meg a világot, ha nem talált volna ki hozzá egy rendhagyó mechanikát a Respawn. Az EA Battle Royale-jában ugyanis képesek vagyunk újraéleszteni az elesett társainkat, még akkor is ha ténylegesen kivégezték őket az ellenfeleink. Erre eddig még nem volt példa a Battle Royale játékok története során, s úgy tűnik ezzel egy igazán érzékeny pontot tapintott ki a Respawn, ugyanis a játékosközösség szabályosan imádja ezt a lehetőséget. Tényleg meglehetősen frusztráló volt, hogy egy sweaty csapat miatt percekig csak a csapattársunkat nézhettük, mivel számunkra az adott kör idő előtt befejeződött. Ugyan az Apexben sem felhőtlen a helyzet, ugyanis a felélesztett játékosok felszerelés nélkül térnek vissza, de a játék legalább esélyt ad arra, hogy kiküszöböljük a csorbát és megnyerjük az adott kört.

Ninja éppen ezt a mechanikát emelné át a játékba, s már el is képzelte, hogyan tudná a Fortnite univerzumába belehelyezni az újraélesztést. A Fortnite-ban minden a lámák körül forog, már-már istenségeknek tekinthetők. Ebből kiindulva lámás oltárokat szórna szét a pályán, ami előtt imádkozva feléleszthetnénk elesett társainkat. Ez a rendszer úgy lenne fair, ha a társainkat egy kijelölt időablakban éleszthetnénk fel, vagy itt is esnének olyan tárgyak, amiket egy oltárhoz cipelve új életet lehelhetnénk társainkba, pont úgy mint az Apex Legends-ben.

Egy biztos, az Epic Games már hivatalosan is dolgozik egy újraélesztő prototípuson, a nyolcadik szezon során több információt ígérnek a mechanika munkálatairól:

Az Apex jótékony hatása? Az Epic már gondolkodik a respawn rendszer bevezetésén

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva