Counter Strike

Csak úgy záporoznak a milliók! Top10 legdrágább kivásárlási ár a CS:GO történelmében


Hihetetlen de igaz, egyes csapatoknak 230 millió forintot is megér egyetlen játékos leigazolása.

Karrigan friss átigazolása és 150 000 dolláros kivásárlási ára kapcsán előszedtük a CS:GO történelem eddigi legdrágább átigazolásait.

#10 – karrigan (150 000 dollár) FaZe-ből EnVy

Bár az összes közül ez a legfrissebb hír, mégis csak a 10. helyre volt elég a dán irányító megszerzése. Az amerikai csapat nagyra törő tervekkel vág neki 2019-nek, ha hajlandóak ennyit áldozni egy olyan irányítóra, aki az Astralis-nak és a FaZe-nek se volt elég jó.

#9 – ScreaM (160 000 dollár) G2-ból Titan

Jó okés, ez a G2 még nem a mostani G2, ekkor még ugye európai mix volt a csapat, a későbbi FaZe elődje. Innen igazolt át shoxék mellé ScreaM, majd később visszatért a G2 név alá, de akkor már a francia lineup tagjaként.

#8 – REZ (200 000 dollár) Epsilonból NiP

A mostani Majoron tökéletesen látszott, hogy a sok fiatal svéd tehetség közül tényleg REZ-ben volt a legtöbb hosszú távon. Kikopott mellőle disco doplan és draken, brollan pedig egyelőre nem váltotta meg a világot. REZ azonban úgy tűnik megérte meglepően magas kivásárlási árát.

#7 – Snappi és JUGi (250 000 dollár fejenként, összesen 500 000 dollár) Heroic-ból OpTic

Életük üzletét kötötték a Heroic tulajdonosai, amikor eladták két sztárjukat az OpTic együttesének. Nem sokkal később ugyanis jogi problémák miatt szélnek kellett ereszteniük az egész lineupot, ez az üzlet tehát még pont jókor jött nekik.

#6 – Snax (290 000 dollár) Virtus.próból mousesports

Egy nem túl sikeres üzlet Snax és a mouz története, pedig rengeteg pénzük volt a dologban. A csere azonban nem vélt be, így a korábban elküldött STYKO-t mégis visszahívták, és a méregdrágán vásárolt Snax visszament a VP-be. Ja és azóta ismét kitették STYKO-t, még jó hogy fogalmuk sincs, mit csinálnak a csapatukkal.

#5 – HEN1, LUCAS1 és FNX (333 333 dollár fejenként, összesen 1 000 000 dollár) Immortals-ból 100 Thieves

A világ legfeleslegesebb üzlete díj nyertesei, a 100 Thieves játékosok. Egy befektető támogatásával ütőképes csapatot vásároltak, akik a Major indulás jogát is vitték magukkal a szervezethez. A Majorra azonban vízum problémák miatt nem jutottak el, így a csapat NULLA hivatalos meccs és a brutális kivásárlási árak után feloszlott.

#4 – GuardiaN és olofmeister (350 000 dollár fejenként, összesen 700 000 dollár) Na’Vi-ból és fnatic-ból FaZe

Szinte egyszerre érkeztek a csapathoz, így a kivásárlási összegüket csak közösen ismerjük, azt sem egyenesen a csapattól. A napvilágot látott infók alapján azonban jól megfizette a FaZe akkoriban összevásárolt csodacsapatát.

#3 – NiKo (500 000 dollár) mousesports-ból FaZe

A fent említett csodacsapat első állomása volt egyébként a legdrágább vétel, NiKo érkezése fájt a legjobban a FaZe pénztárcájának. Akkoriban még rain, kioShiMa, allu és karrigan mellé érkezett ötödiknek NiKo, de megtette azt, amiért megszerezték. Elhozta a csapat aranykorát, LAN-győzelmek és Major döntő köszöntött a FaZe-re azóta.

#2 – Stewie2k (~600 000 dollár) Cloud9-ból MIBR

A lista egyetlen “nem biztos” összege, hiszen Stewie2k kivásárlásáról kevés fix infónk van csupán. A MIBR-t vezető gazdasági társaság elmondása szerint minden idők legdrágább vétele volt 2018 májusában. Akkoriban a rekordot ugyebár NiKo 500 000 dolláros kivásárlása tartotta, így ennél biztosan magasabb az összeg. Egy későbbi interjúban aztán a brazilok GuardiaN és olofmeister kivásárlási összegére reagálva elmondták, két játékos érhet ennyit, de egy játékos biztosan nem. Ekkor Stewie2k kivásárlása már megtörtént, tehát ha ennyit nem ér, de 500 000-nél drágább, az igazság valahol félúton lehet.

#1 – NBK és apEX (800 000 dollár fejenként, összesen 1 600 000 dollár) G2-ból Vitality

Elképesztő szám, ráadásul egy új csapattól. A Vitality őrült költekezéssel építette ki szupercsapatát, mely azóta már a Majoron is bizonyította, hogy tényleg szép jövő áll előttük. Első nekifutásra egyetlen lépéssel csúsztak csak le a Legendás státuszról. Ez a kirobbanó eredmény persze nem csoda, kivásárolták a fiatal ZywOo-t és az NBK-apEX párost is, akiknek brutális árát se a FaZe, se a Cloud9 nem akarta kifizetni korábban. De a Vitality bevállalta, az idő majd eldönti, helyesen tették-e.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva