Tech

Így kell ezt AMD! – Kiszivárogtak a 3. generációs Ryzenek árai


Csak jelenne már meg az a bizonyos Zen 2...

Az AMD még mindig húzza az új generációs modelljeinek bejelentését, pedig a közösség már tűkön ül. Nem csoda, hiszen a 2. generációs Ryzenek után nagy elvárásokat támasztott mindenki a gyártó felé, remélhetőleg a Zen 2-vel tényleg az Intel mellé tudnak majd érni a játékok tekintetében is. Korábban már szinte minden információt megtudhattunk az új modellekről, most pedig egy szingapúri viszonteladónak köszönhetően az árakat is megtudtuk a termékek mellé.

Az árlistán szerepel a teljes felhozatal, aminek a legolcsóbb tagja 151 dollárról, azaz 31 ezer forintról indul. A 31 ezer forintos ár ellenére a Ryzen 3 3300-t is 6 maggal és 12 szállal szerelték, ami ezért az árért cserében rendkívül jó vételnek hangzik még abban az esetben is, ha nem erősítenek a szálankénti teljesítményen. A középkategóriás Ryzen 5 3600 már 271 dollárba kerül, ez hazánkban 56 ezer forintos árcédulát jelentene, ha minden igaz, akkor ezek a modellek pedig már 8 magosak és 16 szálasak lesznek. Az abszolút csúcskategória, a Ryzen 9 3850X árát pedig meglehetősen magasra szabták, csak úgy, mint a konkurencia az i9-ét, ugyanis 760 dollárt kérnek a “kicsikéért”, ez nálunk 156 ezer forintos áron várható.

Természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni az információkat, de ha minden igaz az AMD a Computex 2019-en fogja szokás szerint bejelenteni az új szériát, ami május végén veszi kezdetét, szóval még várni kell az újdonságokra egy darabig.

Update: Az árak szingapúri dollárban voltak megadva eredetileg, mi viszont USA dollárral számoltunk. A hibáért elnézést kérünk, az árakat frissítettük a jelenlegi középárfolyamnak megfelelően.

A specifikációkat itt találjátok:

Kiszivárgott a teljes 3. Ryzen generáció a rajt előtt – Íme a híres Zen 2!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva