Hearthstone

Zárjuk a sort az Un’Goróval: ez volt a kiegészítő 3 legrosszabbul dizájnolt kártyája


3 lap, amit elszúrt a Blizzard.

Az utolsó szetthez érkeztünk 2017 kiegészítőit illetően – legutóbb a Frozen Throne legrosszabbul dizájnolt lapjai voltak terítéken:

Értük se fogunk krokodilkönnyeket hullatni: jöjjön a Frozen Throne 5 legrosszabbul dizájnolt lapja!

Most a Journey to Un’goróval zárjuk a sort. Nézzük!

1.Sunkeeper Tarim

Épp elég nehéz kiválasztani 5 kártyát (ez egyébként erre a kiegészítőre hatványozottan igaz), így meg sem próbáljuk sorrendbe állítani őket, de jön a szokásos mondat: ha muszáj lenne egyet az élre rakni, az Sunkeeper Tarim lenne. Lássuk be, egyszerűen túl jó a lap: a költségéhez tartozó méretek és taunt teljesen korrekt, viszont a 3-3-as kreált lényekkel túlzásba esett a Blizzard. A Paladin terve eleve az, hogy elárassza az asztalt, így a legritkább esetben kell csak gondolkodni, hogy megéri-e lerakni Tarimot, vagy sem. Soft leszedésként sem utolsó: egy nagyobb lényből kisebbet farag, illetve az értékesebb lapjainkat is bevédi a taunt miatt – Odd Paladinba Stonehill Defenderből felfedezve kifejezetten undorító.

2. The Caverns Below

Nem ez volt az a quest, aminek láttán a legjobban beindultak volna az emberek a kiegészítőre, de végül ez bizonyult a legerősebbnek: két nerfen is átesett, és máig használható. Az ok elég egyszerű: polarizáltak a matchupjai – az agresszív paklik átrohannak rajta, a kontroll deckeket nagyrészt máig veri. Ez minden, csak nem egy jól dizájnolt lap ismérve.

3. Lakkai Sacrifice

Nem őrültünk meg: tudjuk, hogy ez a quest nagyjából mindig a játszhatatlan/poén kategóriába sorolandó volt, így nem is feltétlen ezzel, hanem a discard mechanikával, és főleg annak erőltetésével van a gondunk. A quest előtt a játékosokra volt bízva, hogy használtak-e discard lapokat, azonban a Blizzard a Warlock játékosok elé rakta a küldetést, mondván “tessék itt van, játszatok ezzel”. A lap maga frusztráló mindkét fél számára: használója azon idegeskedhet, hogy 6 lapot milyen hosszú idő eldobni, illetve a jutalmat ki kell játszani, majd nem meghalni – tekintve, hogy az impek 3-2-es, taunt nélküli lények -, míg az ellenfelet az zavarhatja, hogy ha nem sikerült lerohannia a Warlockot, akkor a végtelen value-val áll szemben, nem igazán marad counterplay.

Az eddigi két részben 5 lap volt a listán, azonban az Un’Goro egy elég jól sikerült kiegészítő, így most csak 3 került fel. Reméljük, hogy élveztétek a sorozatot, véleményünk szerint erős és érdekes kiegészítők születtek 2017-ben – néhány elszúrt lap pedig mindig van.

borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva