PUBG

“Az ötödik szűkülésnél veszett el végképp a remény” – értékelés a magyar PUBG válogatott meccseiről


A magyar PUBG válogatott tegnapi veresége kapcsán megkértük KODAIK-ot, hogy belülről is értékelje nekünk a meccseket.

Kedden megvívta első hivatalos meccsét a magyar PUBG válogatott. A törökök elleni csatát elképesztően szoros végjátékkal veszítette el a magyar csapat. A válogatott egyik játékosát, KODIAK-ot kértük meg, hogy mesélje el milyen élmény volt belülről átélni ezt a Bo3-as összecsapást:

Szia Kodi, először is gratulálunk a meccsekhez! Mit érzel most, pár perccel a válogatott kiesése után?

KODIAK: Őszintén? Nagyon szomorú vagyok hogy nem sikerült nyernünk.

Pedig az első meccs elképesztő feltámadása után szerintem már félig mindenki elhitte, hogy ez egy könnyű továbbjutás lesz.

KODIAK: Az első meccsen minden úgy is alakult ahogy terveztük, minden olyan simán ment, hogy a második meccsbe nagyon bizakodóan kezdtünk bele. Itt pedig szintén jól alakult minden, egészen negyedik körig. Ott aztán a kör közepét a törökök vonták fennhatóság alá, egy maréknyi magyarra 3 oldalról lőttek és a csapat többi tagja nem tudott besegíteni. Amikor elesett kör közepe és megjött az ötödik kör, akkor végképp elveszett minden remény, mivel ők kontrollálták a centert. Nekünk kellett bemenni a körbe és fedezék se nagyon volt sehol.

Bármelyik streamernél követtük a meccseket, szembetűnő volt a rengeteg kiabálás és utasítás. És az egymás szavába vágás. De gondolom több csatorna is izzítva volt, így amit mi egymás szavába vágásnak éreztünk, azt csak a nézők hallották annak.

KODIAK: A kommunikáció úgy volt megoldva, hogy 8-as csapatokba rendeződtünk TS-en, mindemellett mindenki felment Discordra is lemute-olva, Discordon így hallhattuk a csapatkapitányokat TS-en pedig kommunikáltunk a saját 8-as csapatunkkal. Szerintem nagyon jó munkát végeztek a csapatkapitányok, jól koordinálták a népet és visszanézve a demókat a csapatmozgás is egységes volt.

Sanhokon talán túl egységes is, itt szinte egy gombócban zajlott a végjáték.

KODIAK: Az utolsó meccs nagyon izgalmasra sikeredett, de végig a törökök kontrollálták a hegygerincet és elnyújtott arcvonaluk sokkal hatékonyabb volt. Szinte körbe zárta azt a pár házat, amit a magyarok a vége felé elfoglaltak. Mindezek ellenére a srácok hősiesen küzdöttek és tartottuk az egyenlő létszámot. Talán itt ha nem ennyire együtt mozgunk, hanem két oldalról tudjuk támadni a hegygerincet, akkor talán jobban sikerülhetett volna a végjáték.

Azt még érdemes megemlíteni, hogy a meccs előtt azért a szerepek szó szerint fel lettek osztva.

KODIAK: Igen, a meccs előtt a törökökkel leegyeztették a csapatkapitányok, hogy ők mindig a térkép bal felére mi pedig a jobb felére ugrunk. És ezt mindenki becsülettel tartotta is. Ez engem nagyon meglepett, de igazából megkönnyítette a szervezést és kiszámíthatóvá tette a játékot és a közvetítést is az első szakaszokban.

Elképesztő izgalmak voltak minden meccs alatt, reméljük lesz még ilyenben részünk!

KODIAK: Hát mi is! Összességében nagyon nagy élmény volt a magyar csapat tagjaként harcolni. Élvezetes meccsek voltak, tényleg csak azt sajnálom, hogy a kieséssel el is vesztettük a lehetőséget, hogy gyakoroljunk tovább és fejlődjön ez a csapat. Reméljük lesz legközelebb.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva