Counter Strike

Egy helyen minden, amit tudnod kell a WESG EU-döntőt illetően!


Holnap rajtol a WESG európai offline döntője, mi pedig összeszedtünk minden fontos információt, amit érdemes tudni a barcelonai verseny kapcsán!

A kvalifikációk már az esemény előtt bő egy hónappal lezajlottak, de olyan körzet is volt ahol már szeptemberben eldöntötték, hogy mely csapatok jutnak ki az offline versenyre. Összesen 15 kvalifikációt tartottak, melyekről 20 csapat jutott ki, következésképp: volt öt olyan körzet ahonnan 2-2 csapat válthatott jegyet Barcelonába.

Két spotot kapott Dánia, Franciaország, Lengyelország, Oroszország és Svédország, nem nagyon kell tehát meglepődnünk, hiszen egyaránt Counter-Strike nagyhatalmakról van szó.

A magyar érdekeltségű zóna a Közép-európai volt, ahol 8 csapat (4 magyar, 2 cseh, 1 szlovák, 1 svájci) mérte össze erejét. A GameAgents meglehetősen simán, egy 16-8-as bo1-el és két 2-0-ás bo3-al biztosította be helyét Spanyolországba.

A döntőben a – többek között frozennel felálló – szlovák mixen látszott, hogy más szint a LoKoKo-hoz és a svájciakhoz képest, de különösebb ellenállást ők sem tanúsítottak. A magyarokat tehát a GA fogja képviselni, de a jéghegy csúcsa az lenne igazán, ha mindezt Kínában is meg tudnák tenni. Hiszen flashék nem csak azért küzdenek, hogy a 92,500$-os tortából minél nagyobb szeletet vághassanak, hanem a changzhoui helyek egyikéért is.

Ugyanis a legjobb 12 csapat jövő márciusban utazhat a Jangce folyó déli partjára, a 1,500,000$ összdíjazású WESG főversenyre!

Ehhez ,,csak” annyira lenne szükség, hogy a GameAgents kijusson a csoportból, de nem kis nehezítő körülmény, hogy talán a legnehezebb ötösbe kerültek. A csoport kielemzése és az esélylatolgatás már korábban megtörtént:

Világra szóló siker vagy újabb csalódás: a GameAgents WESG esélyeit elemeztük

Mindent összevetve, a négy darab ötfős csoport mindegyikéből: az első helyezett kapásból a negyeddöntőbe jut, a 2.-3. helyezettek a legjobb 12 közé, míg a 4. és 5. csapatok kiesnek. Az A és B jelű csoportok tagjai csütörtökön játsszák le mérkőzéseiket, míg a C és D esetében ez pénteken fog megtörténni. A rájátszásra hétvégén kerül sor.

Mixekből, és utolsó hetekben/napokban bekövetkező változtatásokból egyébként nincs hiány, bár a magyarok csoportjában speciel éppen ők az egyetlenek akik cserét eszközöltek. Nagyjából két hete történt, hogy Barcodeot leváltotta ZEN, de egy másik ex-IGL is visszatért, mégpedig az analyst szerepkörbe bekerülő alexrad.

Így tehát a GameAgents jelenleg a következő line-uppal rendelkezik:
•   flash
•   FLEAV
•   gabesson
•   koloRRR
•   ZEN
•   MustanG (coach)
•   alexrad (analyst)

A Minoron is megfordult Windigo elleni főpróba összejött, reméljük, hogy a következő akadályt is sikerrel veszik és továbbjutnak a csoportból a régiós döntőn!

Tökéletes GameAgents főpróba a WESG előtt, Minor csapatot vertek FLASH-ék


Az érdeklődők, szurkolni vágyók a Spíler TV Twitch csatornáján végigkövethetik az eseményt, a GameAgents-nek pedig sok sikert kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva