Hearthstone

Úgy tűnik, a Blizzard még aktívan keresi Ben Brode utódját


Még lehet pályázni a Hearthstone "Game Director" pozíciójára.

Ha van valami, amire igaz, hogy derült égből villámcsapásként érkezett, akkor a Ben Brode távozásáról szóló hír mindenképpen ilyen volt múlt pénteken. Mégis ki gondolta volna pár héttel ezelőtt, hogy a Hearthstone-csapat feje, a játék arca és ügyeletes röhögésfelelőse 15 év után távozik a Blizzardtól?

BRÉKING: Ben Brode otthagyja a Blizzardot

Fontos részlet a bejelentés kapcsán, hogy a Blizzard egyelőre még nem jelentette be, hogy ki fogja átvenni Brode helyét a csapat élén. Nagy valószínűséggel egy teljesen új arc lép majd Ben helyébe, hiszen ha valamelyik jelenlegi vezető dizájner, Mike Donais, Dean Ayala vagy Peter Whalen lett volna az új kiszemelt, azt bizonyára rögtön elárulták volna.

Ezt a teóriát erősíti az is, hogy a Blizzard oldalán feltűnt egy álláshirdetés, melyben a Hearthstone-csapat élére keresnek Game Directort. Íme egy kis ízelítő a legfontosabb követelményekből:

  • A Hearthstone komoly ismerete és lelkesedés a játék iránt
  • Legalább 5 éves tapasztalat hasonló pozícióban
  • Kiemelkedő kommunikációs és kapcsolatépítési képességek
  • Képesség a fejlesztőcsapat inspirálására és jó irányba terelésére
  • Jó érzék ahhoz, hogy mi tesz egy játékot élvezetessé

Érdekességként egyébként a fentiekhez hozzá lehet tenni, hogy egyesek úgy gondolták: a Blizzard éppen Ben Brode pótlására “igazolta le” a jól ismert amerikai játékost, Chakkit. Vezetői tapasztalatok híján azonban – pláne a videojáték-iparon belül – nehezen elképzelhető egy ilyen lépés, amit a fenti álláshirdetés is alátámasztani látszik. A korábbi hírek ráadásul arról szóltak, hogy Chakki a final design teamben kaphat helyet, vagyis a lapok véglegesítésénél lesz inkább szerepe a korábbi profinak.

Abbahagyja a népszerű profi, mostantól a Blizzardot segíti

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva