Counter Strike

Ezt már direkt a VACnet ellen csinálták: újfajta csalással próbálkoznak a cheaterek


Reportolhatatlan csalók lepték el a szervereket, akiket még a VACnet sem lát egyelőre. Újabb fejezet indul a tisztogatás történetében.

A VACnet az utóbbi hónapokban kíméletlenül szedte áldozatait, ezerszám küldte Overwatch-ba a gyanús játékosokat. Ők persze meg is kapták méltó büntetésüket, az Overwatch banok száma idén már most megdöntött minden rekordot.

Várható volt azonban, hogy a csalók nem hagyják szó nélkül a dolgot. A nagy banhullámok után most kifejlesztettek egy speciálisan VACnet elleni új cheatet:

  • Névként csak annyit ír ki a csalóról, hogy “unconnected”. Mintha a szerveren se lenne.
  • A csaló ráadásul kattinthatatlan névvel rendelkezik, hogy ne lehessen őket reportolni. Ez persze a VACnet számára nem gond, de a report rendszert kikerüli.
  • Ha valakit lelőnek, azt a játék öngyilkosságnak érzékeli, így nem a VACnet nem is fogja vizsgálni a gyanús killt.

Tökéletesen látható, hogy ez a fajta új csalás egyáltalán nem arra megy, hogy ne bukjon le. Egyetlen célja van csupán, hogy a VACnet folyamatosan tanuló anticheat rendszere előtt láthatatlan maradjon.

A kattinthatatlan névvel és az öngyilkosságnak tűnő fejesekkel pedig el is éri ezt.

A csalók tehát ismét előnyben vannak, a labda most ismét a VACnet és a Valve fejlesztő csapata előtt pattog. Reméljük hamarosan indul is a válaszcsapás, mielőtt minden szervert ellepnek a “fantom csalók”.

A VACnet persze hamar készen állhat az ellencsapásra, ha a fejlesztőcsapat is úgy akarja. Hiszen egy ilyen “öngyilkosság” bugot a gyorsan tanuló anticheat rendszer könnyedén felismer majd, ha egyszer már találkozik vele. A fejlesztőknek elég egyszer betáplálniuk a VACnet adatbázisába ezt a jelenséget, és onnantól már ismert csalóként tudja azonosítani a “fantom” játékosokat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva