Counter Strike

A PUBG csaknem 1 millió játékost veszített, a CS:GO pedig 227 ezret


A legfrissebb adatok nem túl biztatóak.

A korábbi adatokhoz képest nagyon visszaesett a PUBG népszerűsége, amit az alábbi grafikonon is jól láthattok.

A játékosok száma már jó ideje fogyatkozik, erre remek példa, hogy míg januárban több, mint 3,2 millió játékos is nyomta egyidejűleg a PUBG-t, addig  ez a szám most épp hogy 2,2 millió felett van. Véget ért volna a battle royale-ok aranykora, vagy csak mindenki más játékot választott?

Az biztos, hogy a játékosbázis fogyatkozik. Az átlagos játékosszám is csökkent 611 ezer játékossal, hiszen még januárban 1,58 millió játszott átlagosan a PUBG-vel, most pedig csak 973 ezren tolták az elmúlt napokban.

RIP – Teljesen kinyírta a trade-et a PUBG Corp. – gamer.hu

A PUBG Corp. nagyon keményen fellépett a traderek ellen, a hír mindenkit váratlanul ért. A PUBG fejlesztői ma nyilvánosan is hadat üzentek a tradereknek, úgy látszik nem tetszik a cégnek, hogy mások mekkorát kaszálnak a PUBG-vel. Azt mindenki tudja, hogy mekkora pénz is rejlik a játékban a ládák megjelenése óta.

Ennek köze lehet ahhoz is, hogy már nem éri meg sokat játszani, hiszen a trade beszüntetésével nem lehet keresni a játékon, emiatt pedig a csalók is ritkábban választják ezt a pénzkereseti formát. Ám erről egészen biztosan nem csupán a trade beszüntetése tehet, az utóbbi időben felmerülő fps dropok is nagy szerepet játszhatnak az ügyben.

A CS:GO háza táján sem felhőtlen a helyzet, itt is aggódásra ad okot, hogy 227 ezer emberrel kevesebben játszottak egyidejűleg a januári adatokhoz képest, hogy a korábbi csúcsidőszakról ne is beszéljünk.

Az átlagos játékosbázis is csökkent 115 ezer fővel, ami bizony a játékosok 30%-a. Egyre kevesebben játszanak a játékkal, egyedül az adhat okot a bizakodásra, hogy ezekben az adatokban nincs benne a kínai játékosbázis, mivel ők a helyi klienst használják, aminek az adatait a Steam nem monitorozza. A CS:GO esetén pedig a 7 napos trade lockkal sikerült visszaszorítani a scammeket, de ezzel a tradereket is ellehetetlenítették, ami szintén nem lehetett túl pozitív hatással a játékosbázisra.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva