Hearthstone

Meghátrált a Blizzard Tess Greymane ügyben, a Quest Druid probléma is megoldódik


Nem akarják, hogy lényegesen gyengüljön a lap.

Több okból is nagy port kavart a legutóbbi Hearthstone patch, a kedden érkezett frissítésnek ugyanis több megkérdőjelezhető következménye volt. Az egyik legtöbbet tárgyalt lap a Tess Greymane volt, melyen változtatott a Blizzard:

ha a Battlecry közben meghal, kikerül a játékból, illetve silence vagy transform effektet kap, akkor abbamarad a képessége.

A játékosok két okból sem örültek ennek: egyrészt gyengült így maga a legendary, amire egyáltalán nem szolgált rá, másrészt pontosan úgy változott, mint annak idején a Yogg-Saron, mégsem járt érte teljes dust széttörésnél.

A Blizzard tegnap már utalt arra, hogy valószínűleg lesz még folytatása az ügynek, pár órája pedig meg is jött a bejelentés: visszacsinálják a változtatást, vagyis Tess Greyman ugyanúgy fog működni, mint a megjelenésekor. Mivel nem akarják, hogy csökkenjen a lap ereje, ezért végül ezt a megoldást választották ahelyett, hogy teljes dustot adnak a betörésért.

Mindenképpen meg kell említeni, hogy minimálisan változik a Shudderwock is: a korábban 20-ra beállított Battlecry-limitet 30-ra növelik, hogy összhangban legyen a többi hasonló lappal. Mostantól minden esetben hasonló korlátozásra lehet számítani.

Tisztázták a fix vs. nerf helyzetet

Nem ez volt az első eset, hogy úgy gyengült egy lap, hogy a Blizzard nem szándékosan csökkentette az erejét, ezért éppen ideje volt tisztázni, hogy mikor jár extra dust a lapok betöréséért, és mikor nem.

Ha egy lapot balansz okokból nerfelnek, akkor teljes áron lehet betörni. Ha egyéb fix miatt változik, akkor nem.

Ez nyilván eddig is így működött, de a Blizzard korábban ezt így, ebben a formában még soha nem jelentette ki, így most már ideje volt lefektetni végre ezt a szabályt.

A Quest Druid probléma is megoldódik

Szintén kínos helyzet alakult ki a Jungle Giants és a Faceless Manipulator miatt, az új patch óta ugyanis a két lap már nem tud “összedolgozni”. Ez leginkább azért okozott problémát, mert a most hétvégén esedékes HCT Seoul versenyre még a patch előtt le kellett adni a paklilistákat, és több játékos is Quest Druidot választott a lineupjába, ők pedig nyilván nem számolhattak ezzel.

Bár korábban az a hír érkezett, hogy a versenyzők “így jártak”, a Blizzard végül itt is engedett:

mind a 15 érintett játékos változtathat a listáján.

Nem gondoltuk volna, hogy a legutóbbi patch ekkora port fog kavarni, de a lényeg, hogy a hétvégére minden tisztázódott! A változások elvileg még a mai nap folyamán életbe lépnek mindegyik régióban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva