Counter Strike

És tényleg létezik jogtalan VAC ban! Gabenék manuálisan javítják a VACnet tévedéseit


Eddig mindenki csak városi legendának és kamunak gondolta, ha valaki véletlen VAC bant emlegetett. Most itt a bizonyíték.

A jogtalan VAC banok kérdése mindig is érzékeny pont volt a játékban. Hiszen a Valve az új Anti-cheat kapcsán külön kiemelte, ha valaki VAC bant kap, az nem lehet véletlen. 100%-osan megbíznak a rendszerben, ezért elképzelhetetlennek tartják, hogy olyan is VAC bant kapjon, aki nem csalt.

Persze azért ők is tudják, hogy egy algoritmus bármikor kicsúszhat és még a legprecízebb gépezetbe is bármikor kerülhet porszem.

Ezért meghagyták a Support rendszer általi menekülő utat, ha valaki jogtalannak érzi a bant, majd úgyis ír. Ez a megoldás pedig tökéletes pszichológia, hiszen nem nyilvánosan zajlik a folyamat:

  • ha valaki csalt, és ezt tudja is, mások előtt akkor is nehéz lehet beismernie. Viszont önmagának nem fog azzal hazudni, hogy felesleges ticketet küldjön a Valve-nak, aki aztán esetleg visszaküldi az egyértelmű bizonyítékot.
  • viszont ha valaki tényleg ártatlan, és tényleg a VAC net hibázott, akkor legyen esély a felülvizsgálatra.

A fenti cikkben leírtuk, hogyan működik a jogtalan VAC esetében egy reklamációs folyamat, és úgy tűnik tényleg ideje lesz megjegyezni ezt a módszert. A Valve ugyanis nem csak a csalókra figyel sokkal jobban mostantól, de az jogtalan banokra is:

A képet megosztó játékos a kommentek között leírta a konkrét esetet is.

Elmondása szerint tehát OW bant kapott, ami később VAC banná vált a profilján. Erre a jelenségre a VACnet óta sokan felfigyeltek már. Ezután elküldte a kérdéses felvétel, amiről úgy sejtette, hogy az került be az Overwatch demók közé. Választ nem kapott, de a bant törölték a fenti üzenet kíséretében.

Továbbra is annyit tudunk tehát tanácsolni a magukat ártatlannak valló VAC banosok táborának, először nézzenek magukba.

Ha tényleg jogtalan akkor harcoljanak a feloldásért, ha viszont tudják hogy hibáztak, kezdjenek egy új felhasználót, immár tisztán!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva