Hearthstone

Kripp szerint igenis nerf a Jungle Moonkin változás, el is mondta miért


A népszerű Hearthstone streamer szerint járnia kellene a dust kompenzációnak.

A Blizzard a hét elején bejelentette, hogy több minion altípusán is változtatni fog hamarosan a Hearthstone-ban, ami látszólag apróság, mégis lehet gyakorlati jelentősége a későbbiekben, hiszen a módosítások új szinergia lehetőségek előtt nyitják meg a kaput. Ott van például a Kibler-féle Elemental Mage, amely egyértelműen sokat profitál majd a változásokból.

Elemental Hand Mage: ez a pakli lesz a változtatások nagy nyertese

Az érintett lapok között van egy kakukktojás is, a Jungle Moonkin, amely nem altípust kap, hanem épp ellenkezőleg: leveszik róla a Beast címkét, hogy konzisztens legyen az újonnan megjelent Darkmire Moonkinnel, hiszen ez szándékosan nem lett Beast. De kit érdekel, hiszen egy elfeledett Wild lapról van szó csupán, amit ma már senki nem használ – mondhatnánk. A népszerű streamer, Kripparrian azonban új videójában rávilágított arra, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet…

A “gyenge” lapok kapcsán rengetegszer jön azzal a Blizzard, hogy a kompetitív Hearthstone csak egy szelete a játéknak, és sokan vannak, akik teljesen casual szórakozásként tekintenek a HS-re – ez a réteg márpedig nagyon szívesen kísérletezik a kevésbé népszerű lapokkal. Ilyen a Jungle Moonkin is, amire igenis lehet decket építeni, köszönhető elsősorban a The Witchwoodban megjelent Witching Hournak, hiszen ezzel folyamatosan fel lehet támasztani, így kihasználva az ár-érték arányban igen keménynek számító +2-es Spell Damage-t. Félreértés ne essék: nem ez a pakli tartja éppen rettegésben a Wild formátumot, de mindképpen egy érdekes és szórakoztató színfolt, amit most ki fog irtani a Blizzard.

Kripp így képzeli el a paklit

Kripp nem is amellett kampányol, hogy vonják vissza a változtatást – szerinte pusztán arról van szó, hogy hiába nem tartja annak a Blizzard, ez igenis egy nerf, hiszen lényegében megszűnik tőle egy pakli. De van egy másik megközelítés is, ez pedig a Beast altípus “ára” a lapokon. Példaként a River Crocoliskot és az Amani Berserkert hozta fel, melyek egyaránt az alap lapkészletben jelentek meg, vagyis nem lehet szó power creepről. Ugyanolyan manaköltség és statok mellett az Amani Berserkernek mégis van egy erős képessége, amiért cserébe a Crocolisk csak egy Beast címkét kapott – ez is jól példázza, hogy egy viszonylag “értékes” altípusról van szó, pont a Witching Hourhöz hasonló kombólehetőségek és szinergiák miatt.

Lényeg a lényeg: Kripp szerint úgy lenne korrekt, ha a teljes áron lehetne majd betörni a lapot, hiszen az jelentősen gyengül a Beast altípus elveszítésével. A streamer megérti, hogy a Blizzard nem szeretne csak úgy dustot osztogatni a játékosoknak, de itt tulajdonképpen arról van szó, hogy azokat jutalmaznák, akik régi játékosok és nem törték be korábban ezt a nem kifejezetten hasznos kártyát. Az egésznek lenne egy olyan üzenete, hogy igenis érdemes megtartani a Wild lapokat, hiszen ha jön egy ilyen változás, akkor kárpótlás is jár érte, ezzel pedig nemcsak a Wild formátum népszerűségét lehetne növelni, de a játékosoknak is kevesebb lenne a dustja a lapok megtartásával – vagyis éppen azt érnék el, ami miatt nem akarnak kompenzációt.

Kripp véleménye mögé más streamerek is beálltak egyébként: például Zeddy, aki szintén ment egy kört a paklival. Egy játék, egy győzelem – ennyiben is hagyta, a lényeg inkább az üzenet volt.

Ti mit gondoltok, jogos Kripp felvetése? Tényleg meg kellene adni a lehetőséget egyfajta gesztusként, hogy teljes áron lehessen betörni a Jungle Moonkint?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva