Hearthstone

Ez most jó vagy rossz jel? Távozott a Hearthstone esport-vezetője


Che Chou bejelentette, hogy távozik a Blizzardtól.

Meglehetősen nagy volt a mozgolódás az elmúlt egy évben a Blizzard háza táján, ami a Hearthstone-t fejlesztő Team 5-ra különösen igaz volt. Minden Ben Brode meglepetésszerű távozásával kezdődött még tavaly áprilisban, aki aztán négy korábbi munkatársát is magához csábította a jelenleg egy Marvel témájú játékot készítő új fejlesztőcsapatához, a Second Dinnerhez.

Úgy tűnik, hogy a távozások sora 2019-ben is folytatódik, a Hearthstone esport-részlegének vezetője, Che Chou ugyanis szintén búcsút intett a Blizzardnak. Hogy miért távozik, illetve hol folytatja, azt egyelőre nem árulta el – az alábbi üzenettel köszönt el a Twitteren előző munkaadójától és a közösségtől.

“Vegyes érzelmekkel vagyok kénytelen bejelenteni, hogy ma volt az utolsó napom a Blizzardnál. Csodálatos kaland volt ez az elmúlt pár évben a Hearthstone-nal, és szeretném megköszönni a közösségnek, hogy felkaroltak engem és a csapatomat 2016 és 2018 között. További sok szerencsét!”

Meg kell hagyni, ez igen nyugtalanító hír, hiszen a Blizzard néhány hete lényegében a komplett Heroes of the Storm esport-részleget lelőtte. Úgy tűnt ráadásul, hogy a Hearthstone esport idei évre tervezett nagy átalakulását is Chou fogja levezényelni, néhány hete még ő maga beszélt a várható újításokról az alábbi videóban – most mégis távozik.

Bízunk benne, hogy ez sokkal inkább valami újnak a kezdete, hiszen ahogy említettük, a Hearthstone esport óriási változások előtt áll 2019-ben. Az elmúlt években alkalmazott Hearthstone Championship Tour naptárnak búcsút intünk, ami helyett egy új, háromlépcsős rendszer kerül bevezetésre online kupákkal, meghívásos élő versenyekkel és egy top játékosokat tömörítő kiemelt ligával. A Blizzard továbbra sem szolgált túl sok konkrétummal mindezek kapcsán – az eddigi tudnivalókról korábbi cikkünkben olvashattok.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva