League of Legends

FNC Caps megmutatta miért tartják nagy reménységnek! – Kayn mid?!

Cloud - Igrici Áron - 7 éve Címkék: Caps, fnatic,

Hölgyeim és Uraim, a Fnatic mid lanere Caps, a srác, aki nem hallgat senkire és semmire! És mi ennek nagyon örülünk!

Amikor a Fnatic újdonsült sztárja, Caps, draftolt egy mid lane Kayn-t, felrobbant az internet. A kommentátorok és elemzők sem értették mi történik, nemhogy a szurkolók, akik egyből rárobbantak a Twitterre és az egyéb fórumokra, hogy válaszok után kutassanak. Kayn egészen megosztó sikeressége egy pillanatig sem árulkodott arról, hogy esetleg mid-en láthatjuk majd viszont, sőt az is kérdéses volt, hogy a dzsungelbe mikor tér vissza.

Adtak egy esélyt Kaynnek, de az áttörés még nem jött el

Persze, ha valaki megléphette ezt, az csakis Caps lehetett. Már nem egyszer lepte meg az ellenfeleit troll pick-nek látszó húzásaival, bár ezt szerintem elmondhatjuk az egész Fnaticról is. Ugyan a Rift Rivals óta megesküdtek a srácok, hogy csakis metát fognak játszani, Capsben még mindig motoszkál valami, ami egyszer-egyszer előtör.

Olyannyira tört most elő belőle, hogy konkrétan tátott szájjal nézhette a játékát a világ, annyira tökéletesre sikerült!

A mérkőzés végi interjúból kiderült, hogy már többször próbálkozott ezzel a húzással az edzőmeccseken, ám egyszer sem sült el jól a dolog, így egyenesen tiltották ettől a választástól. Dylan Falco, a csapat vezetőedzője egyáltalán nem örült annak, hogy önbíráskodásba kezdett a mid laner és Kayn-t választott a draft fázisban.

“Az egér nálam van, szóval…”

-kezdte válaszát az erre irányuló kérdésre Rasmus Winther, és valljuk be, igaza van. Aki ilyen karakán módon képes döntéseket hozni és még mögé is rakja a teljesítményt, az néha megengedhet magának egy ilyet. Valamint azt se felejtsük el, hogy a Fnatic már 1-0-ra vezetett, így óriási rizikót nem kellett vállalni érte.

Kayn (Forrás: surrenderat20.net)

Azoknak, akik ezután feltétlenül Kayn midezni szeretnének, el kell mondani, hogy Caps rettenetesen intelligensen kezelte a karakter lehetőségeit. Az ösvény fázisban a lehető legpasszívabban kell vele játszani, szinte semmi esélye sincs az 1v1-es szituációkban. Egyedül a W képességével tudja piszkálni az ellenfelet, azt is csak azért, hogy a passzívját töltse. Az igazán nagy fegyver, ami ebben a választásban lapul, az a kiváló roam képesség!

Mi az a Roam? És hogyan csináljuk?

Caps biztonsági játékot játszott, és most be is vált neki!

 

Nyitókép: esports.clickon.com

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva