Hearthstone

Filléres paklik a Death Knight hősökre (3. rész)


Még nincs nagy lapkészleted, de szeretnéd kihasználni a Hero lapodat? Ajánlunk néhány paklit!

Rengeteg olyan paklileírást találni netszerte, melyek pénztárcabarát megközelítést tartalmaznak: elvégre gondolni kell az újoncokra, illetve a szerényebb lapkészlettel rendelkező játékosokra is, akiknek jóval kisebb a mozgásterük. Egyvalamiről azonban szinte mindegyik megfeledkezik: arról, hogy a Knights of the Frozen Throne-ból mindenki kapott egy ajándék Hero kártyát a Prologue teljesítéséért.

Márpedig ha valakinek kevés lapja van, akkor egy szem Legendary is rengeteget számít. Érdemes hát kihasználni a benne rejlő lehetőséget: cikksorozatunkban olyan deckeket ajánlunk, melyek kifejezetten a Death Knight hősökre építenek.

A szabályok

  • A pakli összköltsége a Hero lappal együtt nem lehett több 3000 dustnál. Ez azt jelenti, hogy paklinként 1400 dustból gazdálkodhatunk a Death Knight hőst leszámítva.
  • A One Night in Karazhan lapjai nem szerepelhetnek a paklikban (kivéve a Prologue szárny két ingyenes kártyáját).

A harmadik, utolsó részben következzenek a Shaman, Warlock és Warrior paklik!

Shaman

A Shaman Hero kártyája, Thrall, Deathseer olyan, mintha nagybetűkkel rá lenne írva: “rakd be Evolve Shamanba”. Így is tettünk, és bár a dust-limit miatt mellőzni kellett néhány hasznos kártyát (pl. Primalfin Totem), azért így is sikerült összerakni egy egészen ütőképes Evolve Shaman decket, megbolondítva egy, a szokásosnál picivel hangsúlyosabb Jade vonallal.

  • A pakli lényege a Doppelgangster + Evolve kombó, amivel 6 manáért kirakhatsz három darab random 6-dropot. Ennek egy kicsit gyengébb verziója a Saronite Chain Gang + Evolve, ami 5 manáért ad kettő darab random 5-dropot, ezt leginkább akkor érdemes bevállalni, ha már van kint mellé egy-két másik lényed is.
  • A Hero kártya miatt nyugodtan lődd el az egyik Evolve-ot Doppelgangster nélkül is, ha úgy érzed, sokat nyersz vele, hiszen Thrall-lal még mindig működik a kombó 10 manából. Ám fontos, hogy olcsó lényeket csak akkor érdemes Evolve-olni, ha nem kell félned az asztaltakarítástól (pl. Druid ellen)!
  • Bloodlusttal nagyon könnyű OTK-zni az ellenfelet, egy fullosan telepakolt boardból még akkor is összejöhet 25-30 sebzés, ha sok totemed van. Amikor csak lehet, próbálj figyelni erre a lehetőségre, hiszen ez a pakli első számú finisher kártyája.
  • Mulligan: az 1-dropok mellett a Jade Claws-t érdemes megtartani.

Kód: AAECAaoIArHEAuvPAg71Bf4F8AeTCfqqAua7Aoe8As+8AtG8Avm/AuvCAsrDAsbHApvLAgA=

Warlock

Ha olcsó Warlock, akkor elsőre mindenkinek a Zoo jut eszébe, pedig az új kieg óta a viszonylag népszerűvé vált Control Warlock is egészen kevésből összerakható. Bloodreaver Gul’dan is sokkal jobban illeszkedik egy ilyen deckhez, ráadásul meglepően sok lap befért a pakli “fullos” verziójából!

  • Ez egy lassú deck, rengeteg leszedéssel, ám pont ezért kiváló arra, hogy az ember gyakorolja egy kicsit a kontroll játékot!
  • Nem feltétlenül kell mindent leszedni egyesével, sokszor belefér, hogy inkább mohóra vesszük egy kicsit a figurát és inkább húzunk egy lapot a Hero Powerrel, hogy aztán a következő körben jöjjön valamelyik board clear (Defile, Hellfire, Despicable Dreadlord, Abyssal Enforcer).
  • A Defile messze a legerősebb lap a terülős deckek ellen, használd bölcsen és számold át jól, hogy minél több lényt le tudj vele szedni. A Tainted Zealot nagyon sokat segít a +1 Spell Damage-dzsel, főleg akkor, ha az ellenfél nem számít rá!
  • A Hero lapod nem kell egyből kitenni, ha összejött a 10 mana, érdemes megvárni, hogy legalább 3-4 lényt vissza tudjon hozni. Figyeld, hogy mennyi démon ment ki a játék folyamán (Voidwalker, Despicable Dreadlord, Abyssal Enforcer)!
  • Mulligan: a Mistress of Mixtures és a Voidwalker a két legfontosabb lap, hiszen adnak egy kis mozgásteret a meccs elején, előbbivel bátran használhatod a Hero Powert az első körökben.

Kód: AAECAf0GAo/HApfTAg4wkge2B40IxAjMCPMM3bwCysMC3sQC58sCos0C980Cl+gCAA==

Warrior

A Warrior hős lapjából igazán sokat egyelőre még nem sikerült kihozni, meglehetősen kevesen használják. Ám ha másnak nem, finishernek teljesen jó Scourgelord Garrosh, hiszen betáraz nekünk 12 sebzést egy fegyver formájában. Mivel kevés dustból gazdálkodunk, ezért mi is inkább erre fogjuk használni, mint kombózgatásra: a 3000-es limitbe egy Pirate Warrior fért bele.

  • Ezzel a deckkel bátran lehet arcra menni: mivel lényeid többsége amúgy is nagyon könnyen meghal, felesleges neked irányítanod a trade-eket, üsd bátran az ellenfelet.
  • A fenti szabály alól két komolyabb kivétel van. Az egyik a Frothing Berserker, amit brutál módon fel lehet hizlalni (ha két lény leüti egymást, az ugye +2 sebzés), ezért egy Southsea Deckhanddel sokkal jobb például leütni valamit. A másik pedig a Bloodsail Cultist, aki mellé kell egy másik Pirate, hogy feltápolja a fegyveredet, ezért ha nincs mellé valami olcsó kalóz a kezedben, akkor lehetőleg tegyél róla, hogy valamelyik túlélje a kört az asztalon.
  • A Spellbreakerrel komolyabb tempóveszteség nélkül eltávolíthatod a Tauntokat az útból.
  • Mulligan: az N’Zoth’s First Mate az álomkezdés, mellé maradhat a Bloodsail Raider, illetve ha egyikük sincs a kezdőkézben, akkor a Fire Fly és a Fiery War Axe is megtartható.

Kód: AAECAQcE8gW5vwLXygKf0wINHLACkQP/A44F1AWkBu4G5wfvB4KwAoiwAuvCAgA=

Reméljük, hogy hasznosnak találtátok a cikksorozatot, és tudtunk egy kis segítséget nyújtani abban, merre induljatok el a Hero kártyákkal kevés dust esetén. Ne felejtsétek el elolvasni az előző két részt, melyekben további paklikat találtok!

Druid, Hunter és Mage paklik | Paladin, Priest és Rogue paklik

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva