League of Legends

Riot Meddler: “Proaktívabbá szeretnénk tenni Jannát!”


Úgy tűnik, hogy a VB patch már az utolsó simításokat kapja, ugyanis egyre több infó érkezik a 7.19-es frissítésről.

A Riot, állítása szerint folyamatosan igyekszik a rettenetesen egyszerű hősökből, a mai játékmechanikának megfelelő “skillesebb” karaktereket csinálni. Ezt a Master Yi és Jax mainek a kezdetektől mosolyogva figyelik, ráadásul most ki is törhet belőlük egy nagyobb nevetés, ugyanis a 7.19-es frissítésben néhány apróbb rework mellett, Jannával is tovább szeretne kísérletezni a fejlesztőcsoport. (A jobb-klikk hősök még váratnak magukra…)

A 7.19-ben két hős is átesik egy kisebb reworkön

Úgy tűnik tehát, hogy a jelenlegi meta legdominánsabb támogatója nem lélegezhet fel, csak azért mert legutóbb nerfelték az Ardent Censert. Janna jelenleg mindenre képes, ami szükséges a győzelemhez, ráadásul mindezt zéró energiabefektetéssel csinálja. Szinte folyamatosan pajzsot von a lövésze köré, ami mindezeken felül plusz sebzéssel látja el azt, megállítja az ellenfél támadásait a tornádóival, a végső képessége gyógyít ÉS ellehetetleníti az opponens akciókat, s ha mindez nem volna elég, van egy lassítása is, amit agresszív és defenzív helyzetekben is egyaránt használni lehet. Első hallásra ez egészen keménynek hangzik, a valóság viszont közel sincs egyensúlyban az előbb felsoroltakkal. Mindent egy darab kattintással tudunk előidézni, s ez egy kicsit erős.

Riot Meddler az egyik közösségi fórumon megerősítette, hogy a jövőben, várhatóan a 7.19-es patchben, igyekeznek Jannán változtatni. A cél, hogy minél proaktívabbá tegyék a karaktert.

“Újra végigmegyünk a lehetséges Janna változtatásokon, a fókuszban egy skillesebb támogató létrehozása áll, miközben lehetőséget szeretnénk biztosítani az ellenfelek counter akcióinak is.”

Korábban már írtunk egy PBE frissítésről, ami Jannát érintette, ám mielőtt kihozták volna az elő szerverre is ezeket a módosításokat, a Riot visszakozott.

A játék legjobb hőse új formában folytatja!

Lehetséges, hogy egy-két aspektust újra látni fogunk a 7.19 tesztje alatt, ám a Rioter egy másik kommentjében továbbfűzte a gondolatot:

“Tesztelés alatt áll jelenleg Janna Q képessége, szeretnénk, ha a tornádó töltése befolyásolná a képesség hatását. Legyen itt szó sebzésről, vagy gyorsaságról akár. A játék korai szakaszában nagyon erős az E pajzs, lehetséges, hogy a játék ezen részében megnöveljük a töltési időt. Valamint, ami aktívabb ösvényfázist adna a hősnek, az a lőtávolsága. Janna aránylag kis autoattack távolsággal operál, ha mindezt megnövelnénk, akkor aktívabb lenne az ösvényben, s így az ellenfélnek is több esélye lenne védtelenül érni.”

Természetesen biztosat még nem állíthatunk, de nagyon úgy néz ki, hogy minél hamarabb túl szeretne esni a Riot a Janna-ügyön. Nem is csoda, elvégre az Ancient Coin és Ardent Censer nerfek sem érintették túl mélyen a hőst, még mindig az egyik legtöbbet pickelt támogató, ráadásul a győzelmi aránya sem ingott meg.

A 7.19 még nagyon messze van, tekintve, hogy éppen a 7.18 előkészítése folyik. Így most csak várni tudjuk a csodát, mialatt össze-vissza repkedünk soloQ-ban a Janna tornádók miatt…

Szerinted is ennyire égető, hogy Janna kapjon egy kis újragondolást?

Nyitókép: gameinfo.eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva