League of Legends

Tisztázta a Riot, hogy miért Lux kapta a legújabb Lunar skint


Mi is értetlenkedve fogadtuk a bejelentést, ám úgy néz ki mások sem értették a helyzetet...

A tegnapi nap folyamán igazi kinézeteső fogadott minket, a Riot Games bemutatta mire lehet számítani a Lunar Revel esemény kapcsán, sőt, két új valentin napi skint is bemutattak, valamint egy teljesen új Gragas kinézet is érkezni fog.

Természetesen ezek közül a legnagyobb durranás mindig a Lunar Revel, ez egy évente visszatérő esemény, ami a kínai újévet ünnepli. Új hangulatjelek, küldetések, ikonok, sőt talán még térkép animáció is érkezni fog, így nem meglepő, hogy sokan tűkön ülve várták az idei év bejelentéseit. Mivel a kutya éve fog következni Kínában, adva volt, hogy ehhez a szimbólumhoz fog ragaszkodni a Riot is. Nasus és Warwick egyaránt közel érezhetik magukat a “kutya képhez”, így meglehetősen kézenfekvőnek bizonyult, hogy ez a két karakter fogja kapni a Lunar kinézeteket. Mindez sikerült is, ám érkezni fog egy harmadik tematikus kinézet is, aminek semmi köze sincsen a kutyákhoz…

Háromból kettő – Bemutatták a három új Lunar Revel skint

Lux a semmiből érkezett és sokaknak ez nem is igazán tetszett. A Redditet és a League of Legends Boards-ot pillanatok alatt ellepték a rosszalló bejegyzések, s mindnek a tartalmát össze lehet foglalni egy kérdésben: “Mégis minek még egy Lux skin?”

A legtöbben Aurelion Sol-t várták Lux helyére, s maradjunk annyiban, hogy sokkal érdekesebb húzás lett volna a Riot részéről mindez, hiszen Sol-nak még csak egy darab kinézete van a játékban, Lux-nak pedig alsó hangon 6000.

A Riot Twitteren válaszolt az esetre, KateyKhaos osztott meg követőivel egy rövid szöveget, amiben leírja, hogy miért éppen Lux-ot választották erre a feladatra.

Röviden: A tervezők kerestek egy olyan karaktert, akit a Lunar témába bele tudnak helyezni és be tud tölteni egy esetleges “istennő” képet Nasus és Warwick számára. A döntés azért esett Lux-ra, mert már több mint egy éve nem kapott új kinézetet, valamint azok, akik még beleillettek volna a tematikába, hamarosan más jellegű kinézetet kapnak, vagy egy rework-ön fognak átesni a közeljövőben. Na meg az sem elhanyagolható tény, hogy azokban a kultúrákban, ahol a kínai újévet (holdévet) ünneplik, meglehetősen divatos hősnek számít Lux. A Riotnak pedig az a célja, hogy minél többet adjon el ezekből a kinézetekből…!

Bréking: Arctic Ops Gragas, Sweetheart Xayah és Rakan is érkezik a Lunar Revel kinézetek mellé!

Persze mindez nem hatotta meg a Twitter felhasználókat, a kommentelők elöntötték a komment szekciót olyan karakterekkel, akik már évek óta nem kaptak új kinézetet. Ami érdekesség a történetben, hogy az egyik Lunar Revel kinézet tulajdonosa, Nasus, éppen abban a hónapban kapta meg az utolsó kinézetét, mint amikor kijött az Elementalist Lux. De úgy tűnik, ezzel senki sem foglalkozik…

A legújabb kinézetek már tesztelhetők a PBE-n, s előreláthatólag Lux legújabb kinézete 1350 RP-be fog kerülni a megjelenése után.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva