Fortnite

Eddig tartott a béke: A PUBG Corp. beperelte az Epic-et a Fortnite miatt


Eddig tartott a béke, a PUBG Corp. hadat üzent a Fortnite-nak.

A PUBG Corp. beadta a keresetet az Epic Games ellen, mivel a vállalat szerint jogsértést követtek el a Fortnite kiadásával, írja a Korea Times. A koreai székhelyű PUBG Corp már januárban elindította a pert, amiről a Szöul Központi Kerületi Bíróság fogja eldönteni, hogy helyt álló-e az a tény, hogy a Fortnite a valóban lemásolta-e a PUBG-t. Sajnos további részletek ezzel kapcsolatban nem kerültek felszínre mindez idáig.

A Fortnite egyre népszerűbb, míg a PUBG stagnál

Az Epic Games az ingyenes Battle Royale módot tavaly szeptemberben hozta el a Fortnite-ba, ami eredetileg a tower defense stílusú “Save The World”-ről volt ismert, azóta pedig a Battle Royale hatalmas sikereket hozott a cégnek.

“Folyamatos kapcsolatban voltunk az Epic Games-szel a PUBG fejlesztése során, hiszen ők az Unreal Engine 4 alkotói, ami a játék motorja, ezt természetesen licenceltünk.” mondta Chang Han Kim, a Bluehole ügyvezető producere.  Ez azért is érdekes, ugyanis az Epic-nek is az az érdeke, hogy jól menjen a PUBG, hiszen kapnak részesedést a bevételükből.

“A mi nevünket használták arra , hogy hivatalosan népszerűsítsék az ő játékukat anélkül, hogy bármit is tudtunk volna minderről. Nem volt semmiféle megbeszélés erről, így minket is meglepett és elbizonytalanított az, hogy egy hivatalos üzleti partner a mi nevünket használja a játékmódhoz, ami ráadásul rendkívül hasonlít a mi alkotásunkhoz. ”

A PUBG csaknem 1 millió játékost veszített, a CS:GO pedig 227 ezret

Valószínűleg köze van hozzá, hogy a Fortnite az utóbbi időben egyre csak növelte a játékosbázisát, míg a PUBG esetén jókora visszaesést tapasztaltunk, ami főként az optimalizáció hiányának köszönhető. De mi a valóság? Tényleg a PUBG volt az első battle royale játék? Ugyan… erről korábban írtunk, a téma sokkal régebbre nyúlik vissza

Történelmi áttekintés: mi is ez a battle royale műfaj, ami sorra dönti a rekordokat? – gamer.hu

Az akciójátékok mindig is népszerűek voltak, de van ezen belül is egy altípus, amely az elmúlt időben hatalmas térnyerésbe kezdett: a Battle Royale! Az elnevezés eredetéig egészen 1999-ig kell visszamennünk, amikor is Koushun Takami japán író megjelentette Battle Royale című disztópikus regényét. A könyvadaptáció 2000-ben, Kinji Fukasaku vezetésével készült el, és óriási siker lett.

A részletek egyelőre még nem tiszták, amint jön valami újdonság az ügyben, írunk a részletekről.

Update:

Balázs küldte azt a videót, amiben az Epic a PUBG-t említi, még a játék promójában, a kiadás előtt. Az Epic időközben “Nem nyilvános”-ra rakta a videót, ezért volt ilyen nehéz megtalálni.

Update #2: Utána jártunk, hogy mi lehet a per mögött.

Az Epic is óriásit kaszál a PUBG-n – Mi állhat a per mögött? – gamer.hu

Mennyit keres az Epic a PUBG-vel, na meg ami a per oka? Ezekre kerestük a választ. Sokan érthetetlenül álltak a tegnap robbant hír következtében, mi szerint a PUBG Corp. beperelte az Epic Games-t . Nem hiába csodálkoztunk rajta, hiszen a PUBG-t is az Epic motorja hajtja, az Unreal Engine 4.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva