Hearthstone

Kommunikációból elégtelen – így tényleg nem lesz esport a Hearthstone-ból

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: blizzard,

Az elmúlt hónapokban sorra követi el a hibákat a Blizzard.

Nem mondhatjuk, hogy túlságosan kellemes jelenleg a hangulat a profi Hearthstone-közegben, rengetegen panaszkodnak ugyanis arra, hogy valami nagy baj van a Legend matchmakinggel. A problémáról korábban mi is írtunk már – sokan vannak, akik egész egyszerűen képtelenek előre haladni, a szezon végéhez közelítve pedig ez egyre égetőbb probléma.

Szörnyű állapotok uralkodnak a Legend matchmakingben, de a Blizzard hallgat

A legnagyobb baj az, hogy a játékosok bizalma egyre inkább megrendülni látszik. Lassan két hete már, hogy folyamatosan érkeznek a panaszok, a fejlesztők azonban mintha szabadságon lennének: nem hogy javítás nem érkezett, de még írásban sem reagáltak egyelőre a panaszokra. A svédek legismertebb játékosa, Orange szerint is ez a legnagyobb hiba.

“Nagyon szeretnék bízni a Blizzardban, de nehéz, amikor ilyen dolgok történnek. :/ Nem tetszik ez a változtatás, igaz, szerintem nem is teszi tönkre a teljes szezont. Ugyanakkor jó lenne, ha szólnának nekünk róla.”

3 hónap, 3 baki

A legnagyobb baj az, hogy a Blizzard három hónapon belül már harmadjára esik bele ugyanabba a hibába. Az egész március végén kezdődött, amikor változtattak valamelyest a Legend rating számításán – a baj az, hogy erről előzetesen nem szóltak a játékosoknak, akik számára érthető mód nem igazán volt tiszta, hogy miért változott meg egyik napról a másikra a rendszer. Akkor azt ígérték, hogy legközelebb nem fog hasonló előfordulni.

“Fogadjátok bocsánatkérésünket amiatt, hogy nem avattunk be titeket előzetesen a készülő változtatásokba. A jövőben igyekszünk majd jobban kommunikálni az ehhez hasonló változásokat. A Ranked Play integritása és a rendszerbe vetett bizalmatok a legfontosabb számunkra.

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó. Nos, a Blizzard biztosan nem ismeri ezt a mondást, hiszen megint elfelejtettek előre szólni egy változásról, aminek köszönhetően kis híján botrányba fulladt a HCT Seoul verseny. A június eleji patch több játékmechanikai változást is hozott, aminek következtében a Jungle Giants-re építő deckek jelentősen gyengültek, mivel a Faceless Manipulator már nem számít bele a Questbe.

A problémát az okozta, hogy a paklileadás határideje előbb volt, mint hogy megérkezett volna a patch, így aki Malygos Quest Druidot választott, az megszívta. Eredetileg úgy volt, hogy a szervezők nem is engedik majd a játékosoknak, hogy változtassanak a paklin, a negatív visszhang miatt azonban végül meghátráltak – az érintett deckeken lehetett változtatni, de persze így is gyengébbek voltak a tervezettnél. A Blizzard újból bocsánatkérésre kényszerült.

“Elnézést kérünk amiatt, hogy nem informáltuk a játékosokat a tervekről, és kérjük megértésüket” – írták a patch körüli hercehurca során.

Most itt vagyunk június végén és harmadjára is előjött ugyanaz a probléma: történt valamilyen változtatás, ami a profi játékosokat sújtja, és amiről megint nem szóltak egy szót se. A napok ráadásul egyre csak telnek, a kommunikációs csatornák azonban továbbra is némák ebben a témában – nem túlzás azt mondani, hogy kezd erősen kínos lenni a helyzet. Ezek után sajnos nem tudunk meglepődni azon, ha valaki elveszíti a Hearthstone esportba vetett hitét…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva