PUBG

Úgy tűnik a régebbi processzorok okozzák az fps dropot a PUBG-ben


Érdekes dologra figyeltek fel a játékosok, a kérdés, hogy a PUBG Corp. tud-e a dologról.

Korábban írtunk róla, hogy a 10. Update óta komoly gondok vannak egyes rendszereken, 2 hónapja pedig azt nyilatkozta a cég, hogy “Most az a legfontosabb, hogy kijavítsuk ezt a szart” a megoldás pedig még a hétre ígérték. Ezt sajnos nem sikerült megoldani, sokkal mélyebb a probléma gyökere, mint a fejlesztők gondolták. Azóta jött pár fix, módosítottak az anti-cheaten is, emiatt egyes gépeken kevésbé érződik, másoknál pedig ugyan úgy probléma a stuttering.

A stuttering még mindig probléma

A redditen egy érdekes téma jött elő, amiben arról írtak, hogy csak a legújabb Coffee Lake (Intel 8. generáció) processzorokon megy hibátlanul a PUBG. A játékosok szerint Sanhokon még rosszabb a helyzet a sok játékos miatt. Kevés oda az i7 4790k @ 4.5ghz-re húzva, az i7 5820k @ 4.3 Ghz mellett is droppol 30-ra az fps, de még az i7-6700k és a 7700k processzor tulajdonosai is dropra panaszkodnak. Egyedül a 8. generációs Intel tulajoktól nem hallani semmilyen problémát.

Az új generációs Intelekkel nincs probléma

Én magam 2 hete váltottam i5-2500K-ról, ami 4,2 Ghz-en futott, egy i5-8400-ra, a videókártya maradt a korábbi GTX 1060. A mostani processzor fix 3,8 Ghz-en pörög és a váltást követően ugrásszerűen nőtt az fps-em, de ugye jóval frissebb a rendszer és pont akkor adtak ki pár fixet, ezért arra gondoltam, hogy másnál is helyreállt a rend. Afterburnerrel azóta folyamatosan monitorozom a játékot és a legnagyobb drop talán 80 fps volt, de akkor tényleg sokan voltunk a végjátékban. Pár napja Yasnayában járva a többiek panaszkodtak az alacsony fps-re (i7 3770, i5 3570 tulajok), míg nálam ugyan ott 100-110 fps-t mutatott az Afterburner.

A játékosok szerint Sanhokon még rosszabb a helyzet

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a játékot a legújabb processzorra optimalizálták a fejlesztők. Hiába minimális a különbség nyers erőben, az optimalizációs hiányosság miatt hatalmas különbség lehet egyes generációk között. Akinek gondja van a PUBG-vel, annak érdemes lehet megfontolnia a platformváltást, a másik verzió, hogy várunk amíg a fejlesztők megtalálják a problémát, amit 2 hónapja keresnek. Egyeseknek a teljes újratelepítés javított az fps problémán, persze a PUBG is szemeteli a tárhelyünket, ezt is érdemes kitakarítani időközönként.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva