Counter Strike

2 MOBA, 2 FPS, 1 CCG: ez ma a világ 5 legnépszerűbb esport játéka!


Mutatjuk a Newzoo internetes portál idei esport statisztikáit.

A videojátékokkal is foglalkozó Newzoo portál lehozta az idei év eddigi legnépszerűbb Esport játékait:

Az összesített nézett órák száma alapján készült a statisztika: a Twitch és a Youtube számított ilyen szempontból.

Igencsak színes lett a top 10: 3 MOBA, 3 FPS, 1 RTS, 1 CCG, 1 BR és 1 sport játék került be.

A LoL az első helyen áll, ezt bővebben már kifejtettük korábban:

Halott játék? – A League of Legends még mindig uralja a gaming világ nagyját

Szorosan követi a CS:GO és a DOTA 2: elmondható tehát, hogy noha egyik játék sem tegnap jelent meg (2009-2012-2013 ha sorban haladunk a dobogón lefele), népszerűségük töretlen. 

Noha jókora lemaradással, de a 4. helyre fért fel az Overwatch League miatt esport terén feltörekvő Overwatch. Az 5. helyen az RNG miatt sokat kritizált, de még mindig egyetlen igazán komoly nevet szerző kártyajáték, a Hearthstone áll.

Noha tizedannyian sem nézik a Heroes of the Stormot, mint a LoL-t, de teljesítménye így is megsüvegelendő: nehéz a két nagy MOBA óriás mellett úgy labdába rúgni, hogy mindössze 3 éves a HotS.

Képtalálat a következőre: „heroes of the storm”
forrás: Red Bull

Igencsak széles a rajongók érdeklődési köre, mi sem mutatja ezt jobban, mint, hogy a 7. helyen egy RTS áll (Starcraft II), a kilencediken egy Battle Royale (PUBG), a tizedikre pedig odafért egy hibrid autós sport játék, a Rocket League.

A tavaly márciusban megjelent PUBG történelmet írt: az első Battle Royale játék, ami esport terén is maradandót alkotott, bár azért van még hova fejlődni e téren. Itthon a Fusion kupát említhetjük meg elsősorban, a külföldi sorozatok közül pedig jelenleg éppen a 300.000 dolláros összdíjazású Broadcaster Royale versenysorozat döntője vár ránk a hónap végén.

Így kell ezt! Mindhárom meghívott hazai páros továbbjutott a PUBG Broadcaster Royale első kvalifikációján!

Noha a 8. helyen olyan stílus áll, ami már szerepelt a listán (FPS), de az R6-osok pontosan tudják, hogy stratégiai mélységek terén lekörözi az OW-t, de még picit a CS:GO-t is –  mondhatjuk tehát, hogy ezen a helyen egy stratégiai FPS tanyázik. Nem meglepő a jó helyezés – a Pro League nem csak nevében profi.

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege pro league”
forrás: TheXboxHub

Felmerülhet sokakban a kérdés, hogy hol van a Fortnite a listáról? Nos az Epic Games játéka még gyerekcipőben jár esport terén (talán nem túlzás állítani, hogy a legnagyobb versenysorozata a nyáron és ősszel zajló Skirmish volt), így nem meglepő, hogy nem fért oda.

Érdekesség, hogy egyik hónapban sem sikerült a top 10-be kerülnie, ezt IDE kattintva nézhetitek meg.

Az esport tehát él és virul, ráadásul változatosságra sem lehet panasz: noha megvannak a régi nagyok, de nem kell félnie az újabb játékoknak sem, oda lehet érni a legjobbak közé.

Borító: http://getwallpapers.com/wallpaper/full/6/0/8/41771.jpg; http://i.imgur.com/gXzK0eL.jpg

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva