PUBG

Kínában minden 13 év alatti játékost kibannolnak a PUBG-ből


A kínai fiatalok nem igazán örülnek ennek.

A kínai óriás, a Tencent egy új digitális zárat vezetett be több játékra, aminek lényege, hogy a 13 éven aluliakat azonosítsa, majd kitiltsa a játékokból. A Tencent népszerű játéka, a PUBG Mobile sem kivétel ez alól.  A rendszert tesztelték és nem tapasztaltak fennakadásokat benne, így már be is vezették a játékba. Mielőtt arra gondolnánk, hogy csupán arról van szó, hogy kiválaszthatjuk indításkor az életkorunkat, meg kell nyugtassunk mindenkit, ugyanis a Tencent ennél jóval komolyabban vette a dolgot és arcfelismerés és ID azonosítás alapján szűrik a játékosokat, ha pedig 13 éves vagy annál fiatalabb játékost érzékel a rendszer, abban az esetben tiltja a felhasználó fiókját.

Mindezt egy kormányrendeletnek köszönhetően lépte meg a nagyvállalat. A kínai kormány ugyanis igyekszik megóvni a fiatalokat az erőszaktól, a szerencsejátéktól és a nemzetközi politikától, a PUBG Mobile-ban pedig a lootboxoknak köszönhetően találkozhatnak a fiatalok a szerencsejátékkal, erőszak pedig csupán a virtuális harcmezőkön történik, de a kínaiak szerint ez is befolyásolhatja a fiatalok fejlődését. A PUBG konzolos verziói egyébként 16-os korhatár besorolással rendelkeznek.

Amellett sem szabad elmenni, hogy Kínában a fiatalok között óriási népszerűsége van a PUBG Mobile-nak, ami még mindig nagyon jól tartja magát a Fortnite ellen. A túlzott játékfüggőség korábban egy fiatal halálához vezetett, legalábbis a szülők szerint. Indiában is több alkalommal próbálták már betiltatni a játékot, legutóbb egy 11 éves fiú akarta bíróságra vinni az ügyet.

Forrás: Gadgets360

Ez történt korábban

A PUBG miatt lett öngyilkos egy 13 éves fiú

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva