PUBG

Már Nepálban is betiltották a PUBG-t


Egy újabb országban tiltották be a PUBG-t.

A PUBG játékosbázisa nem áll épp a legjobban az utóbbi időkben, ennek ellenére sorra tiltják be a játékot. Először India egyes városaiban kezdődött az egész, majd egy egész államában is betiltották, most pedig Nepál került sorra. A határozatot a Nepál Bűnmegelőzési Osztálya indította útjára, akik szerint a játék negatív hatással van a gyermekek és fiatalok tanulmányaira. A kerületi bíróság még aznap helybenhagyta a beadványt, megadva ezzel az engedélyt arra, hogy betiltsák a PUBG-t az egész országban.

“Rengeteg panasz érkezett a szülőktől, iskoláktól, iskolai szövetségektől, szerintük ugyanis a játék káros hatással van a fiatalokra. A tiltást kérő beadvány előtt kikértük a pszichiáterek véleményét, akik megerősítettek az aggályokban.”

A döntés értelmében a PUBG és PUBG Mobile tiltott egész Nepál területén. A tiltásról a mobil és internetszolgáltatók gondoskodnak, akik tiltották a játékhoz kapcsolódó szervereket, így aki el akarja indítani a játékot, az csupán egy végtelen töltőképernyővel találja szembe magát.

“A  pszichiáterek is megerősítették a szülők aggályait, elárulták, hogy a játékokban lévő erőszak az embereket a való életben is agresszívvá teheti.”

Elég érdekes gondolatok, főleg azok után, hogy nemrég bizonyították be, hogy az erőszakos játékok nem teszik agresszívvá a játékosokat. Az már tényleg csak a hab a tortán, hogy a PUBG 16+-os korhatárbesorolással rendelkezik, így a fiatalabb játékosoknak a szülők is megtilthatták volna a játékot, de persze mind tudjuk, hogy mindig könnyebb valami másra hárítani a felelősséget. A játékosok sem értenek egyet a döntéssel.

“Miután a főiskoláról hazaérek PUBG-zni szoktam, mert az felfrissít. Nem azért játszom vele mert függő vagyok, hanem azért, mert megnyugtat.”

“Ahelyett, hogy panaszkodna mindenki, a szülőknek figyelni kellene a gyerekeikre, hogy mivel töltik a szabadidejüket. Nem kellene egész nap a kütyükön lógva játszani. A kitiltás soha nem a jó megoldás”

A kitiltás ennek ellenére érvénybe lépett, de vajon lesz olyan ország, aki követi a sort?

Forrás

Ezt olvastad már?

Egy 11 éves indiai fiú mindent megtesz azért, hogy betiltsák a PUBG-t

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva