PUBG

Egyre kevesebben játszanak a PUBG-vel


Egyre fogynak a játékosok, reméljük a Bluehole még időben észbe kap, hogy tenniük kellene valamit.

Úgy tűnik a PUBG népszerűsége a csúcsára ért korábban, hiszen még a 3 milliós álomhatárt is sikerült túlszárnyalniuk, ám az aktív játékosok száma csökkenni kezdett az elmúlt időben.

Aktív játékosbázis | Forrás: steamdb

Korábban írtunk róla, hogy először fordult meg a PUBG történetében, hogy csökken a játékosszám, de úgy tűnik, hogy van lejjebb, egész pontosan jelenleg a 2,6 millióra tehető az aktív napi játékosbázis, de ha így halad tovább, könnyen eléri a 2,5 milliót. Jól látható, hogy a decemberi végleges kiadás (1.0) meghozta a játékosok kedvét és elég sokan ekkor csaptak le a játékra, most viszont az aktív játékosok száma visszaesett a 2017 novemberi adatra.

1,5 hónapos bug és teljesen tönkreteszi a játékot – Szellemhangok a PUBG-ben

Mi lehet az oka a csökkenésnek?

Több oldalról is megközelíthetjük a dolgot, egyrészt úgy fest, hogy a csalókkal nem nagyon tud mit kezdeni a Bluehole. Korábban amilyen jónak tűnt a Battleye, mára egyszerűen kevés lett, mert kiismerték a működését és könnyűszerrel kikerülik a védelmet a cheat fejlesztők.Másrészt pedig rengeteg bugfix vár a fejlesztőkre, amit a végleges kiadás eljövetele óta, közel sem javítanak olyan gyorsan, mint előtte, ráadásul az 1.0 több olyan hibát hozott a játékba, amiket előtte nem tapasztaltunk, a 1,5 hónap alatt pedig nem sikerült ezeket javítaniuk.

Nagy a baj a Bluehole-nál: Hónapok óta nem bannolták a ragehacker párost – gamer.hu

A csalókat előbb-utóbb úgyis bannolják, ugye? Hát nem úgy látszik, pedig minden világos. A PUBG egyik nagy újítása, a report rendszer bevezetése volt, korábban ugyanis semmit nem tehettünk, ha valaki lecsalta a játékot. Persze nyilvánvalóan nem könnyű kiszűrni a valódi csalókat, ha a játékosok mindenkire rányomják, hogy csalt ellenük a játékban, ám azért van az a szint, amikor már a fejlesztőknek feltűnhetne, hogy valami nincs rendben.

Az új pálya, Miramar sokak tetszését nem igazán nyerte el és bár megkaptuk az újdonság érzését, valahogy a játékosok nagy része mégsem igazán erre vágyott. Hozzá kell tenni, hogy Miramar még közel sem tökéletes, több módosításon még át fog esni, de akinek nem tetszik a hangulata, az nehezen fog megbarátkozni vele. Közben a csalók pedig teljesen szétmoddolják a játékot, teleport, wh, aim, speedhack, minden van.

Cheater teleports on top of air drop during my game… from PUBATTLEGROUNDS

Persze nincs még egyáltalán leírva a játék, rengeteg potenciál van a PUBG-ben, szóval itt most a fejlesztőkön múlik, hogy mit fognak lépni és az is, hogy milyen gyorsan teszik meg a szükséges lépéseket. Mi reménykedünk benne, hogy nem fogyott el a kezdeti lelkesedés és a végleges verzión túl tovább jönnek az újdonságok és a bugfixek a játékba.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva