PUBG

Hogy tetszik az új PUBG anti-cheat? – Sehogy? – Nem hiába, nincs is a játékban!


Úgy tűnik a PUBG Corp. elfelejtett szólni, hogy ne keressük az új anti-cheatet a játékban...

Korábban írtunk róla, hogy megérkezett az ötödik frissítés az 1.0 óta, ebben a legnagyobb változtatás egyértelműen az újabb anti-cheat rendszer bevezetése volt, ami nem váltotta a korábbi BattlEye-t, csupán mellé került. Mivel az utóbbi időben eléggé elszaporodtak a csalók, ezért mindenki örült a hírnek, aztán felraktuk a frissítést és vártuk a megváltást.

Azonban nem történt semmi

Az új anti-cheat hatására nem történt semmi, a cheat fejlesztőknek nem kellett update-elni a cheatjeiket, de nagyobb kitiltásokról sem hallhattunk, ami nem véletlen, ugyanis körülbelül 10 percig volt a játékban az új anti-cheat, utána egyből rollbackelték, azaz visszahívták a fejlesztők a változtatást.

Rollback | Forrás: steamdb

A rollbacket a steamdb-n bárki kiszúrhatja, ezen az oldalon ugyanis minden változás megtekinthető, amit a fejlesztők frissítenek a játékokban. Az első update-et követően szinte egyből jött egy másik, ami visszaállította a TslGame.exe-t az új anti-cheat nélküli variánsra.

Miért történt a rollback?

Ezt biztosan csak a fejlesztők tudhatják, de a teszt szerveren egy napig elérhető volt az új anti-cheat, amire a cheatfejlesztők egyből rá is ugrottak, hiszen itt tudták tesztelni, hogy mit is tud az új rendszer. Ismét megkérdeztük namazso-t – akivel korábban interjút is készítettünk a témában – és ő elárulta, hogy egész erősre sikeredett az új védelem. Bár még nem bannolt, hanem csupán kidobta a felismert csalókat a játékból, neki még nem sikerült megkerülnie, ugyanis ő internal cheatet fejleszt, de az external cheateket ez sem bannolta. Ezen kívül, ami nagyobb probléma, hogy rendkívül érzékeny az új anti-cheat, azaz nem csak a csalást érzékeli, hanem minden olyan overlay-re is riaszt, ami semmiféle előnyhöz nem juttat, például az OBS-sel, a Discord overlay-el, de még a Windows Defenderrel is összeakadt. Ettől függetlenül valószínűleg nem lesz óriási megváltás, legalábbis a cheat fejlesztők nem félnek tőle.

Nagy a baj a Bluehole-nál: Hónapok óta nem bannolták a ragehacker párost – gamer.hu

A csalókat előbb-utóbb úgyis bannolják, ugye? Hát nem úgy látszik, pedig minden világos. A PUBG egyik nagy újítása, a report rendszer bevezetése volt, korábban ugyanis semmit nem tehettünk, ha valaki lecsalta a játékot. Persze nyilvánvalóan nem könnyű kiszűrni a valódi csalókat, ha a játékosok mindenkire rányomják, hogy csalt ellenük a játékban, ám azért van az a szint, amikor már a fejlesztőknek feltűnhetne, hogy valami nincs rendben.

A PUBG Corp. és a kommunikáció

A legnagyobb probléma nem az, hogy nem sikerült egyből betenni az új anti-cheatet és vissza kellett hívni, hanem magával a fejlesztők kommunikációjával van, akik mindebből semmit sem kommunikáltak a játékosok felé. A patch notes-ban ott szerepel az új anti-cheat, utólag sem módosítottak semmit rajta.

Egyre kevesebben játszanak a PUBG-vel – gamer.hu

Egyre fogynak a játékosok, reméljük a Bluehole még időben észbe kap, hogy tenniük kellene valamit. Úgy tűnik a PUBG népszerűsége a csúcsára ért korábban, hiszen még a 3 milliós álomhatárt is sikerült túlszárnyalniuk, ám az aktív játékosok száma csökkenni kezdett az elmúlt időben.

Köszönjük namazso-nak a segítséget!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva