Fortnite

Nagyító alatt az 5. szezon pozitív és negatív oldala: öt dolog, amitől örökké emlékezetes marad


Van mire visszaemlékezni az ötödik szezon kapcsán, tegyük meg ezt!

Jövőhéten startol a 6. szezon, már most mindenki azzal van elfoglalva, hogy vajon mi lesz a hivatalos témája, milyen újdonságokkal vár minket az Epic Games, azonban emlékezzünk meg pár sor erejéig az ötödikről is. Van miről ugyanis! Jöjjön 3 pozitívum és kettő negatívum

1.Battle Pass

Általánosságban elmondható, hogy ha Battle Pass-t vásárol az ember, nagyon nem lőhet mellé.

Ez különösen igaz volt az ideire, szerintünk ennek volt eddig a legjobb felhozatala.

A fejleszthető Drift és Ragnarok sokak tetszését elnyerte, illetve a Road Trip (Enforcer) is verte minőségben a Blockbustert (Visitor).

Képtalálat a következőre: „ragnarok skin fortnite”
NDTV Gadgets

Külön öröm, hogy ezúttal a küldetések is változatosabbak voltak: nem mindig kellett ugyanott ládákat nyitogatni (vagy éppen ölni), sokszor szét voltak szórva, így nem rontotta el a játék egyensúlyát annyira az aktuális heti kihívás.

2. Kocka, riftek

Már az előző szezonban is kicsit sikerült elrugaszkodni a földtől: akkor a hop rockok által tudtunk “szuper erőre” szert tenni, idén a kocka okozta anti-gravitációs tér, illetve a riftekből való kiugrás okozott egy olyan kis plusz élményt, ami feldobta a köröket.

Képtalálat a következőre: „cube fortnite”
The Verge

A kocka amúgy is érdekessé tette a szezon második felét: együtt figyeltük meg mozgását, élveztük jótékony (gyógyulás) és kevésbé jótékony (sebzés) hatását, míg végül Loot Lake-ben elolvadt. Ezek egy olyan kis pluszt adtak hozzá a játékélményhez, ami által az ember belefeledkezett, hogy vérre menő küzdelem folyik minden körben.

3. Pókember feeling

Ha már hangulat, akkor nem mehetünk el szó nélkül az eddigi egyik legkreatívabb item mellett sem: ez a Grappler.

Képtalálat a következőre: „fortnite grappler”
The Verge

Amellett, hogy a pókember rajongók újraélhették kicsit a gyerekkori élményeket, rengeteg látványos megmozdulást köszönhettünk a tárgynak – no meg persze hasznosnak is bizonyult, ami sokszor veszélyes egy item slotot felemésztő utility tárgynál.

Mi is írtunk róla egy ügyes trükköt korábban:

Nincs több Fall Damage! Bármilyen esést túlélhetünk a Grappler segítségével

Egy szó, mint száz: egyszerre volt vicces, látványos és hasznos adaléka a játéknak a Grappler.

4. Exkluzivitás elvesztése

Nem csak pozitív dolgok történtek a szezonban: az exkluzívnak hitt skineket szépen lassan egyre többek számára elérhetővé tett az Epic Games.

Példának felhozhatjuk az azóta kontrollerrel is megvásárolható Royal Bombert.

Most fognak felháborodni az exkluzív PS4 tulajok – A Royal Bomber már kontroller mellé is jár!

Az egyik korábbi starter packben szereplő Rogue Agentet, mely visszatért a boltba azóta.

Mi van veled Epic Games?! – Egy újabb exkluzív skint gáncsolt el a kiadó

Mi a gond ezzel? Csökken a játékosok felhasználójának értéke, elveszítik az exkluzív skin tulajdonlása által okozott jó érzést (“ez nincs meg mindenkinek”), ráadásul nem is vehetjük komolyan ezek után az Epic Games-t: miért csapjunk le valamire azonnal, ami akár később is visszajöhet. Természetesen egy starter packre megéri, de a Royal Bomber esetében már messze nem volt ez elmondható.

5. Fegyver meta

Nem mondanánk, hogy kibírhatatlan volt a fegyver meta, de kétségtelen, hogy egyrészt születtek érthetetlen döntések, mint a Tactical SMG kivétele, majd egy kb ugyanolyan berakása:

Rejtett buff volt az új SMG megjelenése – A Tacticalnak mennie kellett

Másrészt emlékszünk még, hogy mennyire egyeduralkodók voltak az SMG-k néhány hónapja (és még most is erősek) – ez sokak számára keserű időszak volt.

Harmadrészt a Drum Gun kivétele is sokakat megosztott – leírtuk, hogy miért kellett távoznia, de megértjük azt a tábort, aki kicsit gyengített formában ugyan, de inkább bennhagyták volna.

Rest in Peace Drum Gun! Két hónapig húzta a balanszolhatatlan fegyver

A lista még bővíthető lenne természetesen mindkét oldalról (a Getaway LTM épphogy lemaradt a listáról), de összességében elmondható, hogy az 5. szezon jól sikerült.

Ha a hatodik legalább ilyen jó lesz, akkor nem panaszkodhatunk rá!

Borító: https://www.reddit.com/r/FortnitePhotography/comments/9dz76h/this_doesnt_concern_you_kevin/; https://www.reddit.com/r/FortnitePhotography/comments/9h8sgt/lane_splitter_takes_the_assassin_to_11/

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva