Counter Strike

Elárulják a játékosok pozícióját, a katowicei közönség szurkolással súg a játékosoknak


Kicsit túlzásba vitték a szurkolást a Major nézők. Még ha a szervezők szerint a játékosok nem is hallanak belőle semmit.

A szurkolói magatartás örök kérdés az esport világában, rengeteg példát láttunk már rá, hogy képesek komoly gondot okozni. Volt már példa a fnatic játékosok zaklatására, saját kedvencek halálba kívánására, az esportolók leköpésére és táblával történő csalási kísérletre.

Ennek újabb fejezetéhez érkeztünk a Katowice Major 2019 alatt, ahol a közönség üvöltve szurkolással próbált súgni a FaZe csapatának.

“Last on B, last on B” – vagyis az utolsó játékos bizony B-n bújik, kiabálják teli torokból.

A Majort szervező ESL illetékesei is megszólaltak az ügyben, szerintük azonban ezzel semmilyen hatást nem lehet a játékosokra gyakorolni. Hiszen a kialakításnak megfelelően nem is hallhatják, amit a közönség ordibál, pont az ilyenek miatt.

Reméljük tehát, hogy tényleg nem lesz belőle rendszer Katowicében. Vagy ha a szurkolók nem bírják türtőztetni magukat, annak semmilyen hatása nem lesz. Hiszen számos példa volt már, amikor maguk a játékosok is beszámoltak róla, bizony a közönség morajlása hatalmas segítség tud lenni. Ha például falon vagy füstön keresztül letartanak és a közösség őrjöngeni kezd, érdemes meghúzni a ravaszt.

Hiszek ők a röntgen nézet miatt látják, ha pont jó helyen vana célkereszt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva