Counter Strike

Az 5+1 legjobb gamer egérpad


Egy igazán jó egérpadra vágysz? Összegyűjtöttük a legjobbakat!

Korábban írtunk már nektek számos ajánlót, kezdve a gamer fejhallgatóktól, az egereken át, a gamer PC-kig (150, 225, 300, 500 ezerért), viszont ezidáig az egérpadok kimaradtak. Persze csak idáig, ugyanis ez a pillanat is eljött.

Miért érdemes minőségi egérpadot választani?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy minek ide drága egérpad, amikor a hipermarketekben 1-2 ezerért is lehet már kapni vagy ott az ali meg az ebay, ahol ugyan ennyiért ingyen házhoz szállítják. A hipermarketes verzió általában sajnos nagyon gagyi anyagból készült és előfordulhat, hogy a gyenge anyaghasználat miatt nem fog rajta tökéletesen csúszni az egerünk, emellett pedig általában pár hónap után már dobhatjuk is a kukába. A netes noname egérpadok pedig olyanok, mint a zsákbamacska. Simán lehet, hogy kifogunk egy jót, de az is benne van a pakliban, hogy pár hónap után vehetjük a következőt, mert rekordgyorsasággal fog szétmenni az egerünk alatt. Egy jó egérpad pedig több évig is hű társunk lehet. Ez a tipikus egyszer kell megvenni kategória, utána pedig csak használni.

Mi a különbség az egyes padok között?

Általánosságban 2 féle padot különböztetünk meg, az egyik a speed a másik pedig a control. A speed esetén a cél a minél nagyobb sebesség elérése, a control esetén pedig az a fontosabb szempont, hogy egy nagyobb rántás során minél könnyebben meg tudjuk állítani az egerünket.

Hogyan állítottuk össze a listát?

A személyes véleményünkön alapszik, természetesen más jó minőségű padok is vannak a piacon, de a cikkben szereplők már sokaknál megállták a helyüket.

A legjobb control/speed pad: HyperX Fury S Pro

A HyperX padja rendkívül jól sikerült | Teszt: CSGO.hu

A HyperX egy nagyszerű padot tett le az asztalra, amit a régi nagy gyártók is megirigyelhetnek. Sikerült ötvözniük a speed és a control padok sajátosságát, így egy gyors egérpadot kaptunk, amin az egeret könnyedén tudjuk kezelni, megállítani egy nagyobb rántás során. Kellemes anyaghasználat jellemzi, emellett az ára is igencsak jóra sikeredett.

Teszt: CSGO.hu

A Legjobb control pad: Razer Goliathus

A Razer nem mindig a legjobb ár/érték arányban, de az egérpadjukra nem lehet panasz | Teszt: zitseng.com

A Razer Goliathus mérete egyeseknek kicsi lehet, mert a megszokott 40 centis magasság helyett az L-es variáns csupán 35 centis, de aki nagyobbat szeretne, annak ott a Razer Gigantus. Remek kezelhetőséggel rendelkezik, az anyaghasználata elsőosztályú, na meg tartós.

Teszt: zitseng.com

A legjobb speed pad: SteelSeries QcK+Különleges kiadások 

A Steel betalált a QcK+ limitált padokkal | Teszt: CSGO.hu

Bár a szélei nincsenek levarrva, a QcK+ padok különlegessége mindig is az volt, hogy nagyon gyorsak voltak, ez javarészt a felső mintának köszönhető. Az évek során pedig kiállták a próbát, egyetlen hátrányuk, hogy csak ritkán lehet beszerezni őket és mindig más mintázatúak.  Az L-es méret kellően nagy, kivétel nélkül minden igényt ki tud elégíteni, a legvadabb low sense játékosok számára is ideális, a 4mm vastagság pedig kellően alápárnázza a csuklónkat is.

A PUBG Edition az új limitált pad

Nemrég frissített a SteelSeries és a Hyper Beast helyett a PUBG Editiont pörgetik ki, aki szereti a játékot, annak biztosan tetszeni fog ez is. A korábbi (Hyper Beast, Na’Vi, stb..) verziókat pedig már csak néhány helyen találhatjátok meg elvétve.

Teszt: CSGO.hu

A legjobb ár/érték arányú egérpad: HyperX Fury S Pro

A fentebbiekhez nem tudunk sokat hozzáfűzni, ár/érték arányban is verhetetlen lett.

A legszebb: KODIAK Limited Edition

A lineup

Először azt hittük, hogy csak a képeken mutat ilyen jól, aztán rájöttünk, hogy élőben még szebb. Az anyaghasználat, minőség is hibátlan, emellett pedig egy rendkívül kellemes speed pad. Az anyaga egyetlen csuklót sem fog irritálni, a szélei varrottak és még ránézni is élvezetes, mi kell még?

Teszt: gamer.hu

A legjobb olcsó pad: Cougar Speed 2 L

A Cougar padok nagyon jó áron kaphatóak | Teszt: CSGO.hu

A Cougar elsődleges célkitűzése mindig a legjobb ár/érték arány volt, ez pedig a Speed 2-vel sikerült elérni, hiszen mindössze 2 ezer forintért be lehet szerezni, de még 4 ezer környékén is viszonylag jó vétel lenne. A padról amit tudni kell, hogy ez is 450×400-as mérettel rendelkezik, a vastagsága pedig 5 mm, így a méretével biztosan nem lesz probléma. Az anyaghasználata is teljesen rendben van, egyedüli probléma vele, hogy a gyártó a szokásos kartondobozba csomagolja, ám egyes modellek nehezen simulnak ki, így különböző trükköket kell bevetni, hogy ne legyen hullámos a pad. Viszont ha sikerült a művelet, akkor több évig vígan ki fog szolgálni.

Teszt: CSGO.hu

 

Ezekre érdemes még ránézni

A fenti listába természetesen nem fért bele minden, de a következő padokat is bátran ajánljuk: QcK Heavy, Zowie G-SR, Zowie TF-X (a Zowie-k alja nem a legjobb, de a felületükkel nincs semmiféle probléma), Glorious G-XL, Roccat Taito 2017.

Borítókép: CSGO.hu

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva