Hearthstone

Budget-zóna: 1000 dustos deckek a rotáció utánra (8. rész) – Warlock


Kevés lapod van és nem tudod, milyen paklit építs a Witchwood után? Segítünk!

A The Witchwood megjelenése és a Standard rotáció után mindenkinek alaposan újra kellett gondolnia a deckjeit, hiszen teljesen megváltozott a Hearthstone lapkészlete. Azoknak, akiknek kevés lapjuk van – vagy egyszerűen csak mostanában kezdték a játékot – ez mindenképpen nagy kihívást jelent, ezért úgy döntöttünk, segítünk nekik. Cikksorozatunkban szuperolcsó, 1000 dustból összeállítható paklikat mutatunk be, melyekkel ugyan a Legendet nem lehet kiütni, az alacsonyabb szinteken azonban bőven adhatnak sikerélményt!

Budget Zoo Warlock

A Zoo egyike a Hearthstone “örökzöld” deckjeinek, hiszen a játék megjelenése óta lényegében folyamatosan ott van a metában – hol komolyabb, hol szerényebb játékerőt képviselve. Külön előnye ennek a lényes koncepciónak, hogy tipikusan pénztárcabarát összeállítás – az 1000 dustos költséglimit miatt persze még ennél a paklinál is komolyan meg kell húzni a nadrágszíjat, de még így is össze lehet hozni egy viszonylag korrekt listát.

A kulcs a board fokozatos és állandó elárasztása, melyhez a Hero Power biztosítja az extra erőforrást. Látható, hogy rengeteg olcsó lapból áll a deck, így alapvetően sérülékenynek tűnhet az összeállítás, a hősképesség által biztosított laphúzás azonban mindig biztosít lehetőséget arra, hogy visszajöjjünk a játékba.

A korai agresszió fontos, hiszen ha kellően le tudjuk csökkenteni az ellenfél HP-ját a kezdeti körökben, akkor a későbbiekben már ott lesz állandó fenyegetésként a Soulfire és a Doomguard, mint remek kivégző lapok. Ugyanakkor törekednünk kell a board megtartására is: ez nem egy sima face/aggro deck, így a kisebb lényekkel igyekezzünk előnyös trade-eket csinálni, hogy bevédjük a némileg értékesebb minionjainkat. A Mortal Coil, illetve a taunt lények is segítenek persze jócskán az első körökben.

A középjátéktól kezdődően már bátrabban mehetünk arcra, ha ezzel előkészítjük a terepet az említett kivégző lapok számára, hiszen hiába pucol le akár mindent az ellenfél, ha utána jó eséllyel belehúzunk a győztes kártyába. Persze ha azt látjuk, hogy az ellenfél játszik gyógyulásokkal, akkor mindenképpen járjunk el óvatosabban!

1000 dust Warlock
AAECAf0GAA8w9wTyBc4H+wfCCMQIl8EC68ICysMC8dAC8tAC0eECuO4CnvECAA==

Cikksorozatunk utolsó részében a Warrior kerül majd terítékre.

Korábbi részek: Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva