Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (11. rész – Neutral rare)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Neutral rare

A 2017-es Neutral készlet erejéről a cikksorozat előző részében beszéltünk már, és természetesen nemcsak a common, hanem a kirotáló rare lapok között is számos olyan akad, amiknek meghatározó szerepe volt az elmúlt két évben. Elég csak a Stonehill Defender és a Saronite Chain Gang párosára gondolni, melyek a tegnap már érintett Tar Creeper mellett a legnépszerűbb Taunt lények voltak ebben az időszakban.

Ha a védekező helyett inkább az agresszívabb lapokat nézzük, akkor mindenképpen kiemelkedik a listáról a Vicious Fledgling, melyet ki is kellett venni az Arenából, annyira meghatározó tud lenni önmagában, ha elcsíp egy Windfury-t az első támadásával. Míg az altípusos szinergiákkal erős lapok közül a sárkányoknál a Bone Drake, az elementáloknál pedig a Tol’vir Stoneshaper és a Servant of Kalimos voltak sokat játszva.

Semmiképp sem mehetünk el szó nélkül a Devilsaur Egg mellett, mely a szintén búcsúzó Carnivorous Cube első számú játszópajtása volt, de az “önpusztítós” lapokra építő Zoo paklikban is jutott neki szerep. És ha már Zoo: a Happy Ghoul is itt futott be végül fényes karriert, amikor is kiderült, mennyire erős a gyógyítós vonal a pakliba. Tech lapként fel-felbukkant időnként a Mindbreaker is, míg a Ticking Abomination kirotálása leginkább azért lényeges, mert nélküle megszűnik a Mecha’thun Priest is.

Már a common és a rare lapok alapján is jól látszik tehát, mennyire át fog alakulni a paklik összetétele a rotáció után a Neutral oldalon. Az epic és a legendary kártyák ráadásul még hátra vannak.

A cikksorozat következő részében a kirotáló Neutral epic lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman | Warlock | Warrior
Neutral common

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva